Srijeda, 22 Lipanj 2022 20:52

UMJETNIČKI RADOVI KOJI ODUŠEVLJAVAJU Što je to krasilo šetnicu u Podstrani? Pogledajte prekrasna djela koja su nastala na „Art festivalu

UMJETNIČKI RADOVI KOJI ODUŠEVLJAVAJU Što je to krasilo šetnicu u Podstrani? Pogledajte prekrasna djela koja su nastala na „Art festivalu Autor: Augustin Markota / Foto: Likovna udruga Ante Kaštelančić Podstrana

Općina Podstrana proslavila je svoj dan, a još uvijek se sabiru dojmovi s posljednje fešte i svečanosti povodom proslave Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika općine.

Kako smo ranije pisali, bogat kulturni i zabavni program organiziran je povodom dana ove općine, a jedan događaj posebno je oduševio sve stanovnike Podstrane.

„Art festival“ sve je oduševio

Naime, prekrasni umjetnički radovi krasili su glavnu šetnicu nazvanu po hrvatskom branitelju Vladimira Vukovića Vate, a svečanosti uz obalu 'začinjene' su zabavnim i glazbenim programom.

No, mještani su najviše bili oduševljeni „Art festivalom“ koji je donio potpuno drugačiji osjećaj na šetalište.

Podstrana Portal razgovarao je s mještanima, mnogi od njih bili su oduševljeni ovogodišnjom inicijativom, a većina ih smatra da se „Art festivalom“ poboljšava turistička i kulturna ponuda u njihovoj općini.

„Ovo je prava stvar, umjetnički radovi su prekrasni“

Podsjetimo, organizatori "Art festival Podstrane" bili su Likovna udruga Ante Kaštelančić, Braniteljska udruga Podstrana, Matica hrvatska Podstrana i Eko braniteljska udruga Rika Jadro, a sve pod pokroviteljstvom Općine Podstrana i njene Turističke zajednice.

Dok su likovni radovi krasili poznato šetalište, mi smo susreli nekoliko mještana koji su nam rekli svoje dojmove.

 „Lijepo je i ugodno, na šetalištu vidimo nešto novo i drugačije. Sviđa nam se cijelo ovo okruženje“, rekla nam je jedna gospođa, dok je stariji gospodin istaknuo da mu je ovogodišnji „Art festival“ pun pogodak.

„Ovo je prava stvar, umjetnički radovi su prekrasni i isti uistinu krase našu obalu, plažu i šetnicu“, veli za Podstrana Portal.

Prekrasni radovi bili su izloženi povodom Dana Općine, evo fotografija

Za kraj napomenimo da su brojni radovi koji su nastali tijekom „Art festivala“ bili izloženi na svečanoj sjednici Općine Podstrana. Isti su se mogli razgledati, ali i kupiti. Kako su nam otkrili organizatori, pokraj svake slike bili su podaci o imenu autora, ali i cijena slike. Cjelokupni novčani prilog doniran je u humanitarne svrhe.

„Svi radovi ulje na platnu naslikani su od strane članova Likovne Udruge Ante Kaštelančić među kojima su tri akademska slikara donirala svoje radove“, zaključuju za Podstrana Portal organizatori iz Likovne Udruge Ante Kaštelančić.

Mi vam donosimo fotogaleriju radova koji su nastali u sklopu „Art festivala“. Pogledajte, ovo će vas oduševiti.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled