Subota, 27 Veljača 2021 17:08

Danas popodne izbio požar u Podstrani

Požar koji je buknuo danas popodne u Podstrani, predio Babina stina, brzom intervencijom vatrogasaca je stavljen pod nadzor te je spriječeno daljnje širenje.
Vatrogasci JVP i DVD Podstrana na intervenciju izašli sa 2 vozila i 5 vatrogasaca,a izgorjelo je cca 500m2 niskog raslinja, borove šume i nekoliko maslina.

U Podstrani je jutros, u ordinaciji mr.sc. Nardi Silić, sestra Ines Ribarović cijepila cjepivom Astra Zeneca Stipu Mikuličića, poznatijeg kao Stipe Legenda. 

- Pozivam naše drage Podstranjce, Splićane i sve Hrvate i Hrvatice da se cijepe pa da zajedno dočekamo tombolu na Rivi za feštu Svetog Duje - poručio je Stipe nakon cijepljenja. 

U poštanskom uredu 21312 Podstrana, Franje Tuđmana 1, Podstrana, poslovni korisnici mogu obavljati bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Poslovni korisnici u pošti tako mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obaviti nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, uplatiti depozit, te koristiti kartice i ostale bankarske proizvode i usluge.

Fizičkim osobama još je otprije na raspolaganju široki spektar financijskih i bankarskih usluga: plaćanje računa bez naknade za račune izdavane od Općine Podstrana te određene izdavatelje poput HEP-a, Croatia osiguranja, Posmrtne pripomoći (bez naknade za uslugu platnog prometa), zamjena stranih valuta u kune, korištenje uputnice za brzi prijenos gotovog novca u unutarnjem i međunarodnom prometu, otvaranje tekućeg računa u HPB-u (mirovine dostupne prvog u mjesecu), ugovaranje oročenja, dječje štednje te mogućnost podnošenja zahtjeva za kreditne karticu HPB-a i Dinersa. U 55 poštanskih ureda u svim županijama korisnici mogu zamijeniti i svoje kriptovalute, a uvođenjem digitalnog plaćanja putem KEKS Pay aplikacije, pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.

Povećanjem dostupnosti bankarskih usluga u Hrvatskoj stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život i poslovanje što donosi značajne benefite i lokalnoj zajednici te doprinosi razvoju cijelog gospodarstva.
Pružanjem bankarskih usluga HPB-a fizičkim i pravnim osobama službeno je otvorena Banka u pošti.

Stranica 1 od 310

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama