Vrijeme radnje - zadnjih tjedan dana, mjesto radnje ulica u Strožancu Put Budeševa, na kojoj je asfalt u zadnje dvije godine u potpunosti promijenjen dva puta i popravljan tri puta.

Iz tih popravaka i zamjena da se zaključiti da posao nije obavljen kako treba, a i proći će dosta vremena dok netko ne reagira i napravi pravu stvar.

U prošli ponedjeljak ili utorak, dakle cijeli tjedan kad se zna da će padati kiša jer je najavljuju već danima, radnici su dobili naredbu ili uputu da dođu opet djelomično popraviti nevaljali put.

Napravili su dva velika kvadrata koja su ostavljena kao dvije velike rupe. Nisam osjetljiva na svoje auto i gume koje su zamijenjene ove godine, a i opet će biti očito, ali sam osjetljiva na svog malog prvašića koji je vec tri puta kliznuo jer nažalost ne prati stanje na cestama. Sva sreća da je vikend sada pa nema škole. Ali jutros oko 8 došli su vrijedni radnici i nasuli te dvije rupe s nekom smjesom šljunka koja je jaka kiša u 9 sati isprala i stanje je gore nego što je bilo. Imam samo jedno pitanje za Općinu i ljude koji odlučuju o našem okolišu: Što se čeka?

Podstrana Portal prenila je poruku prema Općini, čekamo sad odgovor koji će biti objavljen.

Proteklog je tjedna, od četvrtka do nedjelje u organizaciji Društva sportova na moru Volosko održano Prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci na kojemu su sudjelovali i naši jedriličari Lara Bulić i Ian Anić. Od četiri natjecateljska dana vološćanska tramontana dobro je puhala prvog i zadnjeg dana regate, dok je drugog i trećeg dana regate bila preslaba.
Enrico Marotti (DSNM Volosko) je na domaćem terenu nadmoćno odnio pobjedu ispred surfera iz Zagreba.
U ženskoj konkurenciji zlato je osvojila naša Lara Bulić (JK Podstrana) ispred Vedrane Brnčić (DSNM Volosko) i Nike Cuculić (DSNM Volosko).
Najbolji junior je Ian Anić (JK Podstrana), dok su drugi i treći bili braća Mistral i Val Matulja (oba JK Lovran).
Ove godine naš najbolji senior Ante Berlengi zbog obiteljskih razloga nije prisustvovao Državnom prvenstvu u Voloskom, ali je zato sudjelovao na jakoj windsurfing regati na Pelješcu, gdje je u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio 3. mjesto ukupno.
Iako su se ove godine zbog Covida 19 brojne regate otkazale, ekipa iz Voloskog ipak je uspjela odlično organizirat Prvenstvo Hrvatske i uz naš klub koji je organizirao windsurfing regatu u srpnju mjesecu u Bolu na Braču, jedini su klub u Hrvatskoj kojemu je to uspjelo ove godine.
Za pohvalit je da će JK Podstrana organizirat i drugu veliku regatu ove godine, točnije 02. listopada 2020., pod nazivom ,,STARTUP EUROPE REGATTA 2020“ na kojoj će sudjelovati krstaši tj. jedrilice do 15 metara.
Do kraja godine planiramo i odlazak na još jednu regatu u Šibenik, i s tom regatom bi završili natjecateljsku 2020. godinu. Rekreativno jedrenje tokom cijele zime ne prekida se, samo trebamo povoljan vjetar.

lara

Nakon utvrđenog pozitivnog testa učenika iz jednog 5.razreda OŠ.Strožanac kontaktirali smo ravnateljicu Žanu Prižmić.
˝Odmah po dobivanju informacije o postojanju učenika naše škole virusom Covid-a kontaktirala sam jučer epidemiološku službu i u razgovoru dobila informaciju i naputak o provođenju samoizolacije učenika predmetnog 5. razreda.
Nakon davanja naputka razrednici o obavještavanju roditelja i učenika o obvezi ponovno sam kontaktirala epidemiološku službu te tražila tumačenje mjera za učitelje koji su bili u kontaktu s navedenim razredom.
Pošto je odgovor koji sam dobila bio dvosmislen i po meni sigurnosno nedostatan ponovno sam inzistirala da djeca poslana u samoizolaciju,kao i učitelji dobiju termin za testiranje.
Odgovor je bio da će roditelji djece kao i njihovi učitelji biti kontaktirani od strane liječnika te da će dobiti termin testiranja u najskorije vrijeme.
Mišljenja sam da dok je na snazi aktivan rad škola u punom profilu rada uz postojeće mjere, svako individualno pojavljivanje virusa treba maksimalno ispratiti i napraviti epidemiološku obradu kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze unutar naše škole.
Moj trenutan angažman je na ispraćanju ove situacije kao i priprema za online nastavu.
Za razred koji je u samoizolaciji promptno sam dala upute o izvođenju nastave na daljinu te izvršila sve potrebne pripreme za puni profil online nastave ako za to bude potrebe,˝ izjavila je ravnateljica.
O daljnjem tijeku i razvoju situacije ćemo Vas pravovremeno obavještavati.

Stranica 1 od 303

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama