Načelnik Općine Mijo Dropuljić je na svojoj Facebook stranici potvrdio uspostavu policijske ispostave u Podstranu. U nastavku prenosimo objavu u cijelosti. 

Jučer je Općinsko vijeće na prijedlog donijelo odluku o prihvaćanju Sporazuma između MUP-a i Općine Podstrana o osnivanju Ispostave policijske postaje Podstrana, koja će biti smještena u sadašnjim prostorijama Turističke zajednice u Strožancu.

Obzirom na kontinuirani nagli rast stanovništva, mlađu populaciju uz značajno povećanje broja boravaka (noćenja) tijekom turističke sezone (kada se broj stanovnika gotovo udvostručuje), mi kao Općina imamo stvarnu potrebu za povećanjem sigurnosti i javnog reda i mira na našem području.
Sigurnost građana temeljna je zadaća svake države, te podrazumijeva zaštitu građana od svakojakih prijetnji i kriminala, te je nesporno da policija ima ključnu ulogu u osiguranju tih vrijednosti, kroz zaštitu života, slobode, imovine i sigurnosti svih osoba. Istovremeno se čuva javni red i mir, imovina te se prisutnošću policije sprječava počinjenje kaznenih djela i sankcioniranje počinitelja.
Osnivanje jedne ispostave pri policijskoj postaji od velike je važnosti, te je ovo povijesni trenutak za našu općinu. Samom prisutnošću policije na vidljivom mjestu, u mjestu se šalje jasna poruka građanima, čime se pokazuje da je njihova sigurnost i život sukladno načelima zajamčenim Ustavom jedan on naših najvećih prioriteta.

Osim ove odluke Općinsko vijeće na prijedlog je donijelo i odluku o otkupu zemljišta za pristupnu cestu za novu osnovnu školu, čime nastavljamo s pripremnim radnjama kako bi što brže ishodovali sve dozvole za izgradnju pristupne ceste i nove škole.

 

Nakon 20ak godina ekipa MNK Strožanac Podstrana, osvježena u igračkom i stručnom smislu uz podršku Općine Podstrana i sponzora jučer je, nakon dvomjesečnih priprema, odigrala svoju prvu utakmicu u novoj sezoni 1. ŽMNL SDŽ protiv momčadi Fortuna iz Povlja koja je završila neriješenim rezultatom 3:3 uz odličnu igru naših igrača.

Za MNK Strožanac Podstrana su nastupili Dino Marić (kapetan), Luka Muše, Marko Katavić, Antonio Kolovrat, Ivan Šarić, Ante Šušić, Antonio Lisica, Luka Juradin, Filip Milović, Ante Marčić, Mate Buljan, vratari Dino Buntić i Marijan Šimunović te voditelji Hrvoje Šiško, Vjekoslav Perišić i Darko Juradin.

Unatoč dominaciji i nekoliko izvrsnih prilika za potpuni preokret i uvjerljivu pobjedu, čvrst protivnik je ipak otkinuo dva boda našim igračima. Strijelci za MNK Strožanac Podstrana su bili Luka Muše (1:0), Dino Marić (2:1) te gol za izjednačenje vrijedan osvojenog boda (3:3) 7 minuta prije kraja Mate Buljan, najmlađi član ekipe (18g).

Inače, domaće utakmice naši momci igraju u dvorani Ribnjak u Omišu i jučer je premijeru uz ostale popratilo nekoliko istaknutih imena iz svijeta malog nogometa, od kojih izdvajamo ikone MNK Strožanac Romeo Perišić, Ante Milković, Tomislav Buljan te Stjepan Perišić koji su bili zadovoljni viđenim.

Hrvoje Šiško nakon utakmice je izjavio: „Čestitam momcima na borbenosti i zalaganju, još je mjesta za napredak ali vidi se veliki potencijal u ekipi. Primarni cilj, odlazak u viši rang ostaje prioritet“

Darko Juradin nam je rekao „Veseli me pristup igrača i trenera u zadnjih 2 mjeseca na treninzima i pripremnim utakmicama koji je danas pokazao svoj rezultat. Iskoristio bih priliku za zahvaliti Načelniku Miji Dropuljiću, predsjedniku općinskog vijeća Tomislavu Buljanu, Zajednici Športskih Udruga Općine Podstrana i naravno sponzorima (PSK, Restoran Dream, CB Porat, BB Lungomare, FF Cvrčak, FF Best, Pansion Martin, Frizerski Saloni Michelle, Konoba Argola, VS Fitness Factory, Livel…),  koji su svojom podrškom i donacijama pomogli da se ova ideja realizira i da najuspješniji sportski kolektiv naše Općine MNK Strožanac Podstrana napravi iskorak prema državnom rangu natjecanja“.

Povlja

Danas je na rasporedu 4. sjednica Općinskog vijeća Podstrane na kojoj će vijećnici na prijedlog Načelnika odlučivati o davanju na korištenje prostora u vlasništvu Općine Podstrana Ministarstvu unutarnjih poslova.

Prijedlog je davanje policijskoj ispostavi Podstrana prostor gdje je sada smještena Turistička zajednica u Jurasovoj ulici.

Podstrani definitivno treba više policije na ulicama, a o lokaciji neka odluče vijećnici.

Svakako podržavamo nastojanje načelnika Mije Dropuljića da dovede policijsku postaju u Podstranu.

Stranica 1 od 335
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Svi 16, 2021

HDZ i Most u Drugom krugu

Podstrana Podstrana portal
Kako saznajemo prema zasad neslužbenim rezultatima na području Općine Podstrana u drugi…