Dana 27. siječnja 2022. godine, u Zagrebu, u svojoj 92. godini, umro je znanstvenik, političar, intelektualac i domoljub, počasni građanin općine Podstrana, dr.sc. Nedjeljko Mihanović. Rođen je 16. veljače u Sitnom Donjem, u Splitu završava Klasičnu gimnaziju, potom je diplomirao slavistiku i romanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 1975. i doktorirao. Radio je kao lektor slavistike u Hamburgu, a do 1990. bio je znanstveni savjetnik i upravitelj Zavoda za povijest hrvatske književnosti, gdje je izabran za člana suradnika HAZU-a. Dao je veliki doprinos u stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske, gdje je obnašao važne državne službe, a 1994. bio je predsjednik Sabora Republike Hrvatske. Za svoje zasluge odlikovan je sa sedam visokih državnih odlikovanja. Objavio je 17 autorskih knjiga s područja kroatistike, više od 200 znanstvenih i preko 400 stručnih radova, održao stotine književnih predavanja i predstavljanja knjiga. Za obrazovni program HRT-a izradio više scenarija i ekranizacija hrvatskih pisaca, a kao aktivni član do visokih godina djelovao je u Društvu hrvatskih književnika, Matici hrvatskoj, Hrvatskom filološkom društvu, Društvu Poljičana, Braći Hrvatskog Zmaja i drugim udrugama Nedjeljko Mihanović je dao nemjerljiv doprinos kod utemeljenja i izglasavanja Općine Podstrana u Hrvatskom Saboru, te posebice svojom stručnom pomoći pri utvrđivanju poljičke i podstranske granice na rijeci Žrnovnici. Uz Milana Vukovića bio je inicijator pjesničkih susreta u Podstrani, manifestacije „Dobrojutro more“, kojoj je, po amblematskoj pjesmi Josipa Pupačića, dao ime. Ta je velika pjesnička manifestacija donijela veliku popularnost i prepoznatljivost Podstrane u Hrvatskoj i u svijetu, nacrtavši Podstranu na kulturnu mapu Hrvatske. Dr. Nedjeljko Mihanović promovirao je povijesne tekovine Podstrane pišući o knezu Mislavu i lokalitetu uz crkvu Svetog Martina, na kojem je hrvatski knez potpisao sporazum s mletačkim duždom Petrom Tradenikom, a u kojem se navodi da Hrvati dopuštaju Mlečanima mirnu plovidbu Jadranskim morem uz godišnju naknadu koju su Mlečani hrvatskim vladarima plaćali narednih dvjesto godina. Nedjeljko Mihanović pružao je svesrdnu pomoć i podršku Ogranku Matice hrvatske u Podstrani, a posebice podstranskim književnicima i umjetnicima koji su u njemu imali iskrenog prijatelja. Neka mu je laka hrvatska i poljička gruda, koju je tako žarko ljubio.

Luka Bradarić iz Podstrane, talentirani branič splitskog Hajduka i mladi hrvatski reprezentativac.

Svakog dana talijanski Tuttomercato predstavi po jednog talentiranog nogometaša iz Europe, a danas je na red stigao mladi nogometaš Hajduka, Luka Bradarić.

Radi se o 18-godišnjem braniču, još jednom izdanku poznate škole nogometa splitskog kluba, ali i mladom hrvatskom reprezentativcu do 19 godina, piše gol.dnevnik.hr

Ima sve osobnosti lidera, a momčad predvodi, kako kažu Talijani, na "autoritaran način. Zbog toga je već sad na radaru nekolicine europskih klubova, a njegov odlazak u inozemstvo je samo pitanje vremena.

U svakom slučaju, nadamo se da ćemo ga imati prilike gledati na travnjacima Prve HNL, a prva prilika da ga šira javnost upozna bit će utakmica juniorske Lige prvaka između Hajduka i Atletico Madrida koja se igra 9. veljače na Poljudu.

Inače, Luka je mlađi brat povremenog hrvatskog reprezentativca Domagoja Bradarića koji trenutno nosi dres francuskog Lilla.

Predstavnici gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split te projektni partneri u projektu „Biraj biciklu!“ putem videokonferencije održali su radni sastanak oko priprema za implementaciju sustava javnih bicikala.

Kako je rečeno na sastanku, tijekom mjeseca veljače slijede prve isporuke bicikli od strane projektnog partnera „Nextbike“, a paralelno se odvijaju pripreme za instalacije biciklističkih postaja i elektroenergetskih priključaka na ostalim lokacijama, javlja dalmacijadanas.

U presjeku odrađenih priprema, kako je rečeno, cjelokupni radovi na instalaciji terminala na području cijele urbane aglomeracije trebali bi biti okončani u sljedećih nekoliko mjeseci. Konstatirano je da će se prve funkcionalne postaje nalazit na području Podstrane, a lokacije su već spremne za prijem bicikala. Među ostalim, istaknuto je kako se veći dio novog kontingenta bicikala za Split planiran postaviti na području park-šume Marjan i rubnim dijelovima grada.

Najkasnije do sredine godine očekuje se završetak izgradnje i označavanja biciklističkih prometnica na području Grada Trogira. U sklopu aktivnosti ovog integriranog projekta, Grad Split i sedam partnera - gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split (Solin, Trogir, Kaštela, Podstrana, Klis, Dugopolje i Dicmo), dobit će 41 novu postaju s ukupno 242 bicikla.

Ukratko, već od početka ljeta prostor od Podstrane do Trogira i od Splita do Dicma bit će povezan sustavom javnih bicikala. Strateški projekt „Biraj biciklu!“ sufinancira se sredstvima Europske unije u sklopu ITU Poziva „Urbana mobilnost – Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split“. Podsjetimo da je projektnu prijavu izradila Razvojna agencija Split - RaST, uz podršku Službe za međunarodne i EU projekte Grada Splita koja sada vodi projekt. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose ukupno 10.8 milijuna kuna. Ovim projektom razvoja sustava javnih bicikala planira se dodatno popularizirati korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza. Neizostavni dio je i razvoj te unaprjeđenje mreže biciklističke infrastrukture, a koja će omogućiti brže pristupanje stajalištima javnog prijevoza, ali i služiti kao nadogradnja postojećeg oblika javnog prijevoza splitske urbane aglomeracije.

Navedena 41 nova lokacija s biciklističkim terminalima bit će raspoređena u osam jedinica lokalne samouprave sukladno provedenoj analizi potreba i mogućnosti za implementacijom sustava i to kako slijedi:

Grad Split: 16 terminala s 50 električnih i 20 klasičnih bicikala

Grad Solin: 6 terminala s 12 električnih i 26 klasična bicikla.

Grad Trogir: 3 terminala s 10 električnih i 10 klasičnih bicikala.

Grad Kaštela: 6 terminala s 30 električnih i 30 klasičnih bicikala.

Općina Podstrana: 2 terminala s 6 električnih i 6 klasičnih bicikala.

Općina Klis: 2 terminala s 4 električna i 8 klasičnih bicikala.

Općina Dugopolje: 4 terminala s 10 električnih i 10 klasičnih bicikala.

Općina Dicmo: 2 terminala s 4 električna i 6 klasičnih bicikala.

Stranica 1 od 344
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE