Srijeda, 22 Lipanj 2022 22:47

TO JE BIO VELIKI DAN ZA OPĆINU Podsjetimo se najzanimljivijih izjava na svečanoj sjednici. Dožupan Šošić: „Planiramo otkloniti prometne čepove u Podstrani“

TO JE BIO VELIKI DAN ZA OPĆINU Podsjetimo se najzanimljivijih izjava na svečanoj sjednici. Dožupan Šošić: „Planiramo otkloniti prometne čepove u Podstrani“ Autor: Augustin Markota Foto, video: TV Jadran

U povodu svog nebeskog zaštitnika i Dana Općine Podstrana prošli tjedan je održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su nazočili brojni istaknuti dužnosnici. Podsjetimo, ova općina je jedna od najmlađih i najperspektivnijih općina, a u predivnom ambijentu Hotela Le Meridien Lav proslava je doživjela svoj vrhunac na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. 

Izvrsna je to bila prilika da se istakne što se sve u općini u posljednjoj godini realiziralo. Naglasimo da su sanirane brojne šetnice, izgrađeno je reciklažno dvorište, ali i nove grobnice.

Izdvajamo vam najzanimljivije izjave

U nastavku ovog teksta izdvajamo vam samo neke dijelove zanimljivih izjava.

Što će se sve ostvariti u narednom periodu, otkrio je u početku načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić. 

„U planu je izgradnja nove osnovne škole budući da kapacitet postojeće Osnovne škole Strožanac koja praktički radi u tri smjene nije dostatan. Spomenuta škola ima preko tisuću učenika. Tako da, plan Općine, ali i Splitsko-dalmatinske županije je izgradnja nove osnovne škole“, istaknuo je Dropuljić.

Dropuljić: „To je jedan novi projekt koji je vrijedan oko 20 milijuna kuna“

Od ostalih projekata naglasio je da je u tijeku priprema projektne dokumentacije za izgradnju trodijelne sportske javne dvorane na igralištu OŠ Strožanac.

„To je jedan novi projekt koji je vrijedan oko 20 milijuna kuna. Time ćemo riješiti potrebe općine za sportskim, ali i kulturnim te zabavnik događajima. Osim toga, naši učenici će u toj novoj dvorani neometano izvoditi nastavu tjelesne  zdravstvene kulture“, naglasio je.

Buljan: „Nadam se da ćemo sve zacrtane projekte ostvariti“

Tomislav Buljan, predsjednik Općinskog vijeća kazao je da se ne voli vraćati u prošlost te da voli gledati u budućnost.

„Radit ćemo na proširenju cesta, izgradit ćemo novu školu, poboljšati ćemo standard dječjih vrtića. Imamo još dosta toga što ćemo raditi i nadam se da ćemo sve zacrtane projekte ostvariti“, optimističan je Tomislav Buljan.

Šošić: „Planiramo otkloniti prometne čepove u Podstrani“

Na sjednici su nazočili i brojni istaknuti državni, županijski dužnosnici, ali i općinski načelnici. Među okupljenima bio je i Ante Šošić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije.

„Splitsko-dalmatinska županija i Općina Podstrana imaju dugu povijest odlične suradnje. Sudjelovali smo u izgradnji nove obale i poznato je da Podstrana ima vrhunsku šetnicu koja je prelijepa. Sufinancirano izgradnju objekata na području pomorskog dobra. Planiramo otkloniti prometne čepove u Podstrani. Afirmacijom ideje izgradnje čvora TTTS do Omiša vjerujemo da ćemo riješiti prometni problem u Podstrani. To nam je glavni prioritet i mislim da svi politički dionici to zagovaraju i oko te teme nije problematičan konsenzus“, ustvrdio je Šošić.

Glavina: „Ja vjerujem da ćemo u narednom periodu značajna sredstva uložiti ovdje u Podstrani“

Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma kazao je da je Općina Podstrana vrlo agilna općina koja konstantno napreduje.

„Sve pohvale općinskom vodstvu. Oni rade i dodatno donose doprinose Podstrani. Ja vjerujem da ćemo u narednom periodu značajna sredstva uložiti ovdje u Podstrani“, zaključio je Glavina.

Na samom kraju, općinski načelnik Dropuljić naglasio je da njihov trud je posebno usmjeren prema djeci i najmlađima, ali i umirovljenicima. Istaknuo je sve projekte koje su proveli u djelo kako bi spomenutim društvenim skupinama bio ugodniji i mirniji život u Podstrani.

Završetkom sjednice (tradicionalno) dodijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima iz Općine.

Pogledajte VIDEO:

Video sadržaj

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled