Sport

Srijeda, 07 Veljača 2024 10:54

TITULA IZ ZAGREBA STANUJE U PODSTRANI - judaši Strožanca na samome vrhu”

 

Nakon što je Hrvatski školski sportski savez krajem siječnja u Zagrebu okupio judaše i judašice skoro svake županije Lijepe Naše, u bitci za prevlast nad zlatom zasluženo su se našli i učenici Osnovne škole “Strožanac” iz Podstrane.

Mlade borce predvodio je profesor Enes Buljan, a svoje su vještine, kako i sam tvrdi, najbolje uvježbali u podstranskom judaškom klubu “Tempo”, u čiju uspješnost sumnje nema niti sportska zaklada “Sport2Life” koja već neko vrijeme klubu pruža potpunu podršku. Upravo ondje, u njihovo znanje i korake svoje je iskusne prste upleo trener Ivan Lejo, koji je poput živućeg dokaza kako vjera u rad donosi i iznimnu kvalitetu.

Koliku kvalitetu, tolike i rezultate!

U svoj konkurenciji ondašnje prepune dvorane “Sutinska vrela”, učenici iz Podstrane po prvi su se put u kategoriji “Mješoviti tim” usudili izgovoriti ono najvrijednije svakome sportašu - ja sam prvak.

Kako bi priča uistinu ostvarila zlatan kraj, prvaci su po povratku kući doživjeli nezaboravni doček i školi priredili još jedno od najhrabrijih sportskih priznanja.

Tako će se zauvijek pamtiti imena ovih junaka; Josiph Frane Guerts, Ante Šegvić, Ruža Željković, Stipana Gačić, Klara Puljiz, Niko Vrdoljak te Viktoria Puljiz .

Uz pregršt ponosa i neopisive sreće, a koju su mu priredili učenici, profesor Buljan još se jednom okitio medaljom mentora “državnog sjaja”.

Sport je ponovno učinio svoje i to je ovoga puta bio judo.

Tekst : Dora Maravić

Slike : Hrvatski školski sportski savez

Video sadržaj

Doček Judaša
Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Untitled