Sport

Utorak, 02 Travanj 2024 19:51

BASKET EUROPE Tomislav Buljan u top 5 mladih talenata u Europi

BASKET EUROPE Tomislav Buljan u top 5 mladih talenata u Europi Foto: Photo by Markus Spiske on Unsplash / dalmatinskiportal.hr

Tomislav Buljan se nalazi među top 5 mladih talenata u Europi prema ocjeni portala 'Basket Europe'. Francuski portal već godinama pažljivo analizira sve lige na Starom kontinentu kako bi identificirao gdje mladi igrači dobivaju najviše prilika za razvoj i pokazivanje svog talenta, javlja dalmatinskiportal.

ABA liga se ističe kao jedno od takvih mjesta, s Partizanom i Crvenom zvezdom kao vodećim klubovima koji redovno pružaju prilike igračima mlađim od 21 godine, piše Meridian Sport.

Prema njihovoj analizi, ABA liga je ostvarila napredak u pogledu broja mladih igrača i prilika koje im se pružaju u klubovima. Tomislav Buljan iz Cibone je jedan od pet igrača koji su ove sezone dobili najviše prilika za igru. 

Ova petorka igrača ostvarila je impresivne statistike, s prosječno 27,2 minuta i 12,1 poenom po utakmici. Mega je najzastupljeniji klub na listi, dok se Nikola Topić iz Mega/Crvene zvezde ističe kao MVP mladih, s prognozom visokog draft picka.

Tko je u tih Top 5?

Nikola Topić (Mega/Crvena zvezda), Andrija Jelavić (Mega), Nikola Đurišić (Mega), Tristan Vukčević (Partizan) i Tomislav Buljan (Cibona).

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Untitled