Subota, 14 Svi 2022 15:21

MNOŠTVO MLADIH I DJECE NA ŠETALIŠTU U PODSTRANI Vatrogasci prezentirali opremu i održali niz vježbi, za djecu organiziran poseban program: „Moramo misliti na naše mlade, na našu djecu…“

MNOŠTVO MLADIH I DJECE NA ŠETALIŠTU U PODSTRANI Vatrogasci prezentirali opremu i održali niz vježbi, za djecu organiziran poseban program: „Moramo misliti na naše mlade, na našu djecu…“ Autor i foto: Augustin Markota

Predivan dan u Podstrani privukao je mnoštvo mladih, djece, ali i njihovih roditelja na šetalište Vladimira Vukovića Vate. Naime, na poznatoj šetnici, odnosno na parkingu uz šetnicu održao se niz vježbi i prezentacija vatrogasnih vozila i opreme povodom mjeseca zaštite od požara i blagdana Svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca.

Također, za najmlađe je organiziran poseban program. Mladi i djeca su se natjecali u raznim igrama, a najbolji od njih dobili su i prigodne nagrade te medalje.

„Prezentirali smo opremu i tehniku, organizirali smo razna natjecanja s djecom“

Jakov Božiković, dugogodišnji član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podstrana kazao nam je da su danas prezentirali opremu i odrađivali vježbe. Nadalje, govori da im je u ovom trenutku najvažnije staviti mlade i djecu u fokus svih aktivnosti.

„Skupili smo se povodom Svetog Florijana, tu su bili JVP i DVD Podstrana te DVD Žrnovnica. Prezentirali smo opremu i tehniku, organizirali smo razna natjecanja s djecom. Vježbama smo pokazali koliko smo vješti, a danas su svi mogli vidjeti s kojim se opasnostima svakodnevno susrećemo“, kazao nam je Božiković te je nastavio:

 „Izašli smo u javnost i mještanima smo pokazali s čime raspolažemo i na koje smo ugroze spremni intervenirati. Hvala Općini Podstrana koja nas prati dugi niz godina, također od srca se zahvaljujemo i Turističkoj zajednici Općine Podstrana, kao i ronilačkom klubu iz Podstrane (R.E.K. Podstrana)“, zaključio je.

22_05_14_vatrogasci_podstrana_vjezba_foto_1.jpeg

Ponosni Bešlić: „Drago nam je da je bilo puno djece i mladih“

Zadovoljan i sretan je Marko Bešlić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Podstrana. Kaže da mu je drago što je došlo puno djece na šetalište u Podstranu.

„Vodio sam današnji program. Svi skupa smo u sinergiji sve ovo organizirali i demonstrirali smo nekoliko vježbi. Našim građanima smo pokazali što znamo i s kojom opremom raspolažemo. Drago nam je da je bilo puno djece i mladih. Moramo misliti na naše mlade, na našu djecu… Moramo pomlađivati naše postrojbe. Sve ovo radimo zbog mladih, na njih treba utjecati“, veli nam zamjenik zapovjednika Bešlić, a ovakve događaje ne propušta ni Nikola Bakota zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podstrana.

„Svake godine ćemo raditi ovakve vježbe“

„Željeli smo djeci, mladima i njihovim roditeljima predstaviti vatrogastvo. Pokazali smo im što radimo, a imali smo priliku i prezentirati našu opremu. Vatrogastvo nije samo gašenje požara, svakodnevno se suočavamo s raznim aktivnostima, a u cijeloj ovoj priči važno nam je mlade upoznati. Njima moramo pokazati s čim se bavimo. Moramo ih zainteresirati kako bi sutra zavoljeli vatrogastvo“, kazuje nam Bakota te u istom dahu nastavlja:

„Želimo što više djece u našom DVD-u. Svake godine ćemo raditi ovakve vježbe“, podvukao je.

22_05_14_vatrogasci_podstrana_vjezba_foto_7.jpeg

Došao i načelnik Dropuljić: „Nastavit ćemo podupirati i podržavati naše vatrogasce“

Općina Podstrana redovito prati i podržava vatrogasce iz Podstrane. Akciju, odnosno manifestaciju i ovaj put je podržao načelnik Mijo Dropuljić.

Došao je na šetalište Vladimira Vukovića Vate te se srdačno pozdravio s prisutnim vatrogascima i sumještanima.

„Općina će i dalje podržavati naše vatrogasce. Drago mi je da je dosta naših sumještana došlo na šetalište u Podstranu kako bi se upoznali s vatrogascima i vatrogastvom. Naši mladi i njihovi roditelji uistinu su guštali i ovakve lijepe manifestacije dobra su promocija vatrogastva u Podstrani. Nastavit ćemo podupirati i podržavati naše vatrogasce“, zaključio je Mijo Dropuljić za Podstrana portal.

Kako je danas bilo u Podstrani, pogledajte u našoj fotogaleriji…

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled