Petak, 28 Svi 2021 20:01

Miran Tomasović jasno demantirao navode Kristine Jercic

Miran Tomasović jasno demantirao navode Kristine Jercic foto/ilustracija izvor:facebook.com/mostpodstrana

U današnjem obraćanju kandidatkinje za načelnicu Općine Podstrane Kristine Jerčić ista se obrušila na izjavu protukandidata Mije Dropuljića, pri tom navodeći da s aktivnostima oko gradnje tzv. lakta
citiramo:

“nismo bili niti upoznati dok nam nije stigao zahtjev za izvlaštenje. Nebrojeno puta smo pokušali kontaktirati općinske službe i iznaći objektivno i realno rješenje, a kada smo naišli na muk i ignoriranje odlučili smo se suprotstaviti ovakvoj politici koja se provodi u cijeloj Općini.”

S obzirom da nam se javio veći broj čitatelja koji su reagirali na navedene natpise tvrdeći da su isti neistiniti, te da se s obitelji Jerčić razgovorali još u mandatu Mirana Tomasovića. Zatražili smo pojašnjenje od Gosp. Mirana Tomasovića, načelnika Općine Podstrana u mandatu 2009-2013.

Znakovito je da je Općina Podstrana nakon promjene zakonske regulative u postupke izvlaštenja krenula 2018. godine a gđa. Kristina Jerčić tvrdi da je nitko do tada nije kontaktirao.

Slijedom navedenog jedino razumno, a kako smo i rekli, je bilo poslati upit bivšem načelniku g. Miranu Tomasoviću da napokon razjasni ovu situaciju, odgovor smo dobili i u nastavku ga prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospodo

Tzv. "Lakat" bio je jedan od prioriteta za rješavanje  u mom mandatu. Ključna je bila obitelj Vlašić, koja je uz to to postavila nekoliko uvjeta koji su bili neriješivi. 

 
Nakon toga smo zaključili da je jedini prihvatljivi način izvlaštenje uz naknadu prema procjeni ovlaštenog sudskog vještaka za nekretnine.
 
Kontaktirali smo i obitelj Jerčić kao prvog susjeda. Njihova primjedba je bila da cesta dolazi preblizu kući, kao kompenzaciju smo im nudili prostor do kuće /istočno/, gdje se moglo formirati nekoliko parking mjesta.
 
Međutim kako se nismo uspjeli dogovoriti s Vlašićima  sve je palo u vodu. Na ovom problemu nastavila je raditi slijedeća općinska administracija, očito bez rezultata.
 
S poštovanjem,
 
Miran Tomasović
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Svi 16, 2021

HDZ i Most u Drugom krugu

Podstrana Podstrana portal
Kako saznajemo prema zasad neslužbenim rezultatima na području Općine Podstrana u drugi…