Nedjelja, 30 Svi 2021 19:44

Dražen Vlašić - Miran Tomasović je prešutio potpisani sporazum između obitelji Vlašić i Općine

Dražen Vlašić - Miran Tomasović je prešutio potpisani sporazum između obitelji Vlašić i Općine foto/ilustracija izvor:facebook.com/mostpodstrana

Gospodin Dražen Vlašić zatražio je ispravku, kako navodi, netočnih činjenica, kleveta i objeda koje je izrekao gospodin Miran Tomasović u članku kojeg smo objavili  28.05.2021.god. a na štetu, kako navodi, njegove obitelji Vlašić. U nastavku prenosimo dopis u cijelosti.

 

Poštovani, gospodin Miran je prešutio javnosti spomenuti da je upravo On, kao načelnik Općine Podstrana, izvršavajući jednoglasnu Odluku općinskog vijeća Općine Podstrana (u kojoj Miran i njegova nezavisna lista nije imala većinu) (u sazivu tog općinskog vijeća su bili predstavnici SDP-a, HSP-a, HDZ-a, HČSP-a i nezavisni) 2009. godine potpisao Sporazum sa obitelji Vlašić. Tim Sporazumom su se riješila sva otvorena pitanja između Općine i obitelj Vlašić. Među tim spornim pitanjima, riješen je i gorući problem tog famoznog „lakta“.

Općina je konzumirala sve benefite predmetnog Sporazuma osim dijela Sporazuma koji je bio vezan za realizaciju projekta „Lakat“.

U tom dijelu Sporazuma, obitelj Vlašić je besplatno Općini ustupala svoje privatno zemljište za rlešavanje „Lakta“ dok je Općina simultano trebala realizirati javni kolni pristup plaži preko dijela „Jadranske straže“.

Nažalost, taj dio Sporazuma nije riješen do dan danas.

Obitelj Vlašić je stoga pokrenula spor na Sudu protiv Općine Podstrana u cilju prisilne realizacije predmetnog Sporazuma. U tom sudskom predmetu je bio saslušan u svojstvu svjedoka i gospodin Miran koji je tada, kao svjedok, sasvim nešto drugo govorio u odnosu na tekst kojeg ste objavili na Vašem Portalu (što je ušlo u zapisnik).

Ono što je možda u ovom trenutku najvažnije za mene osobno a i za moju obitelj pa i za moje susjede, mještane Strožanca (poviše Fabia) imamo pozitivnu prvostupanjsku presudu protiv Općine Podstrana. Za očekivati je da kada, uskoro, presuda bude pravomoćna da će Općina riješiti i preostale obveze iz predmetnog Sporazuma kojeg je Miran potpisao 2009. godine.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Svi 16, 2021

HDZ i Most u Drugom krugu

Podstrana Podstrana portal
Kako saznajemo prema zasad neslužbenim rezultatima na području Općine Podstrana u drugi…