Utorak, 06 Kolovoz 2013 13:24

Krilo Jesenice: Večer domoljubne poezije: Mate Buljubašić i prijatelji (FOTO)

Krilo Jesenice: Večer domoljubne poezije: Mate Buljubašić i prijatelji (FOTO) Davor Grgat

U nedjelju, 4. kolovoza, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u sklopu Dugoratskog ljeta priređena je Četvrta večer domoljubne poezije: MATE BULJUBAŠIĆ I PRIJATELJI - koja se održala u 20.30 sati u Zemunikovim dvorima u Starom selu Zeljovići iznad Sumpetra, u organizaciji Članova udruge za očuvanje i uređenje starih sela "Jesenice" iz Jesenica.

Nakon himne „Lijepa naša" i minute šutnje za sve poginule branitelje, nastupili su pjesnici: Mate Buljubašić, Stipan Medvidović, Vladislav Perić, Ivica Sušić, Mladen Vuković, Petar Bašić, Zoran Jurišić, Ivan Šarolić, Tugomir Erica, Đurđica Tičinović i Dragica Zeljko Selak. U sjećanje na pokojnog pjesnika Luju Medvidovića, pročitane su njegove dvije pjesme, a krasnoslovila ih je pjesnikinja Vanja Sokol.


Program su uzveličala pučki pivači „Jesenice" koje vodi gospodin Slavo Tomaš. Svim sudionicima večeri, Mate Buljubašić je uručio priznanja, a Ivici Sušiću i medalju „Gunga" – jedinica mjere za radost življenja. Ovim pjesničkim susretom, Jesenice su se pridružile u zajedništvo obitelji pobjede koju Hrvatska svečano slavi prisjećajući se dana oslobođenja od srpskog agresora 5. kolovoza 1995. godine.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama