Subota, 06 Travanj 2019 17:31

Voda nije za piće! Preporučuje se prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju

Voda nije za piće! Preporučuje se prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju foto:dalmatinskiportal.hr

NA SNAZI JE PREVENTIVNA MJERA PROKUHAVANJA VODE (06.04.2019.)

Velika količina kiše koja je pala s četvrtaka na petak, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.
Rezultati ispitivanja vode u pojedini dijelovima vodoopskrbnog sustava koji se snabdjeva pitkom vodom s izvorišta Jadro pokazuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.
Prve analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno - kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.
O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.
Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano će se pratiti i o svim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice www.vik-split.hr javljaju iz Vodovoda.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama