Četvrtak, 29 Kolovoz 2013 11:12

Svjetski poznati kardiokirurzi u Podstrani

Svjetski poznati kardiokirurzi u Podstrani Ilustracija/Google Images

Naša će općina za dva tjedna, od 12. do 15. rujna, postati središte svjetske kardio kirurgije. Naime, u konferencijskim dvoranama hotela „Le Meridien Lav" održat će se 23. svjetski kongres kardiotorakalne kirurgije.


Službeni domaćin je KBC Zagreb – Rebro, tj. njihova Klinika za kardijalnu kirurgiju, a kongres će okupiti gotovo 800 sudionika iz svijeta, redom najvećih svjetskih imena kardiokirurgije i srodnih grana.


Moto samog kongresa je „Otkrijte šarm Jadrana – slavite izvrsnost u znanosti", a osim predavanja, seminara i vježbi iz područja i srodnih grana, javnost će moći sudjelovati na otvorenoj prezentaciji ugradnje umjetnog srca, dok će cijela jedna dvorana biti transformirana u medicinski laboratorij.


„Ponosni smo što se ovakav respektabilan skup održava u Splitu, odnosno u Hrvatskoj. Ovo potvrđuje da Split i okolica zaista imaju sve uvjete za kongresni turizam, a gosti imaju itekako što vidjeti kod nas. Mnogi od njih dolaze s obiteljima, a ostaju dulje od trajanja kongresa," kazao je za Slobodnu dr. Mate Petričević, jedan od organizatora.


Za goste je osmišljen i bogat program, s gala večerama, razgledavanjima i eksurzijama a pomoći će i turističkoj slici što Podstrane, što samog Splita – bukirani su sadržaji u većini okolonih hotela visoke kategorije, kao i u privatnom smještaju.


Uz kongres kirurga, održat će se i seminar medicinskih sestara iz područja kardiokirurgije.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama