Petak, 09 Rujan 2022 10:25

ŠTO JE S GUŽVAMA U PODSTRANI? Stanovnici su ogorčeni zbog prometnog kolapsa! No, čini se da nam stižu ohrabrujuće vijesti: „Mislim da je sada došlo vrijeme da se izgradi dugoočekivana obilaznica“

Autor: Augustin Markota Autor: Augustin Markota foto:screenshoot/google maps

Turistička sezona u Splitu i njegovoj okolici svake godine donese pravi prometni kolaps na ulicama i prometnicama.

Svakodnevne gužve na ulazima u grad podno Marjana, kod splitske Trajektne luke, ali i u samom centru grada stanovnike, a ponajviše vozače dovodi do očaja.

Prometni kaos je od Omiša do Trogira. Posebno zabrinjavajuće je u Podstrani…

Posebno teška prometna situacija tijekom ljetne sezone je Podstrani, općini nadomak Splita. Gužve od Omiša, pa do Podstrane i sve do ulaza u Split poznate su gotovo svakom čovjeku u državi. Politička obećanja traju već nekoliko desetljeća, ali obilaznice koja će, posebice stanovnica Podstrane život značiti, još uvijek nema.

No, ni s krajem turističke sezone problemi ne prestaju. Naime, ponekad školski autobusi zbog goleme gužve koja traje tijekom rujna kasne i pojedini učenici putnici ne dođu na vrijeme u školu.

Iako to nije jako rijedak slučaj, on se događa zbog nesnosne gužve i prometnog kolapsa s kojim žive stanovnici Općine Podstrana i okolnih mjesta, ali i gradova u široj splitskoj okolici.

Jesu li ovo (napokon) izvrsne vijesti za mještane?

No, načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić za Podstrana portal je otkrio dobre i ohrabrujuće vijesti.

Obilaznica od čvora TTTS do Dugog Rata je isprojektirana i poslana je na posebne uvjete. Svaki čas će se ishoditi lokacijska dozvola za tu cestu. Iako nije naša direktna nadležnost, mi smo konstantno u komunikaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture (ministrom Olegom Butkovićem) te s Upravom Hrvatskih cesta“, jasno će za Podstrana portal načelnik Dropuljić.

Nada se da će obilaznica uskoro ugledati svjetlo dana.

U svakom slučaju, prvi dio obilaznice od čvora Mravince do čvora TTTS će se izvoditi u tri faze. Za prvu fazu je već provedena nabava i trebali bi krenuti radovi. Za ostale dvije faze nadamo se da će uskoro krenuti nabava. Toplo se nadamo da će obilaznica uskoro ugledati svjetlo dana. Na zadovoljstvo svih nas…“, optimističan je prvi čovjek Općine Podstrana.

Dugoočekivana obilaznica

Razumije ljude i smatra da su stanovnici opravdano nezadovoljni i ljuti. No, ipak je optimističan .Na kraju je poslao ohrabrujuće poruke svojim sumještanima.

Svjestan sam da su naši ljudi ogorčeni zbog ovih gužvi, ljude potpuno razumijem. Politička obećanja traju već 30 godina i ja mislim da je sada došlo vrijeme da se izgradi dugoočekivana obilaznica. Mnogi nisu vjerovali da će se izgraditi Pelješki most, ali on je postao stvaran, na ponos svih nas Hrvata. Tako se nadam i vjerujem da će i dugoočekivana obilaznica ugledati svjetlo dana“, zaključuje za Podstrana portal Mijo Dropuljić.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled