Sport

Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2023 16:45

U Podstrani je vrime, Perišić se vratio!

U moru informacija gdje svakodnevno čitamo o igračima koji trče za arapskim milijunima, iz Podstrane nam dolazi jedna lijepa malonogometna priča koja nas podsjeća na izvorni smisao sporta, a to je igranje iz ljubavi i strasti.

Poznata vam je kampanja #VrimeJe kojom navijači Hajduka zazivaju povratak Ivana Perišića, no međutim u Podstrani #jeVrime jer je u redove lokalnog malonogometnog drugoligaša MNK Podstrana, došao ni manje ni više nego dojučerašnji kapetan aktualnog viceprvaka Hrvatske, MNK OLmissuma – Stjepan Perišić. Riječ je o igraču koji se prije 60ak dana borio za titulu prvaka Hrvatske a koji za par dana počinje pripreme s ekipom Podstrane u pohodu na prvu ligu, što je uostalom već dvaput napravio s drugim klubovima.

S nedavno navršene 33 godine, okružen ponudama (gotovo) svih prvoligaša i (većine) drugoligaša naš Stipe se odlučuje na novi izazov u karijeri koji je samo nastavak onoga što je

davno započeo kovati, ideje koju je počeo slagati prije 10ak godina dok je igrao u Italiji a počeo realizirati prije 2 godine zajedno sa Hrvojem Šiškom kada na temeljima duge tradicije

malog baluna u Podstrani, čijeg su i sami dio, skupa s Darkom Juradinom stvaraju novu mladu klapu igrača napokon pod imenom MNK Podstrana i kreću u pohod preko Županijske,

sada na Drugu HMNL Jug. Osim što je iz sjene nesebično djelio svoje znanje seniorima kroz brojne treninge i utakmice i odveo ih do titule prvaka Županije, Stipe će kazati da je posebno ponosan na pokretanje Futsal Akademije u svojoj Podstrani, ja je privukla mnogo djece koji u njemu i ostalim trenerima vide svoje idole ne samo u sportskom već i u odgojnom smislu jer toliko pažnje, topline, brige i podrške koliko Stipe pruži kroz jedan trening - nijedno dijete nemože ignorirati i svakodnevne zahvale i pohvale roditelja su samo potvrda o kakvoj se ljudskoj veličini radi.

Iz redova MNK Podstrana koji nisu mogli skriti uzbuđenje i sreću zbog transfera smo dobili informaciju da je „igračka kvaliteta je samo dio onog što MNK Podstrana sa Stipom dobiva, utjelovljenje poštenja, radnu etiku, iskustvo, status na malonogometnoj sceni, viziju…jednostavno, ne postoji dimenzija kojom se može odrediti ovaj skok u napretku, sada i službeno Stipina MNK Podstrane.

 MNK Podstrana je službenom objavom zahvalila Stipi i njegovoj obitelji na podršci pri ovoj odluci a nama svima dala vjeru da i dalje postoje (malo)nogometni romantici. Hoće li ovaj potez možda aktivirati i njegovog prezimenjaka Ivana Perišića, koji Stipu osobno poznaje – neznamo a do tada pratit ćemo aktivnosti MNK Podstrana pod vodstvom novog kapetana Stjepana Perišića u pohodu na vrh hrvatskog malog nogometa.

Stjepan Perišić 03.08.1990.

MNK Škver 2008-2009                                       

MNK Bitumina 2009-2010                                 

MNK Solin 2010-2011                                         

FC Arena 2011-2012                                           

MNK Murter 2012-2013                                     

Pesarofano (Italija) 2013-2014                       

FC Split Tommy 2014-2016                               

MNK Crnica 2016-2018                                      

MNK Olmissum 2018-2023

Screenshot from 2023 08 07 20 08 45 

 

 

 

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Untitled