Ponedjeljak, 10 Svi 2021 08:17

Održana dvodnevna međunarodna regata u klasi Laser „Strožanac kup 2021“

MEĐUNARODNI SPEKTAKL NA MORU ISPRED OPĆINE PODSTRANA

 

U organizaciji Jedriličarskog kluba Strožanac 7. i 8. svibnja 2021. uspješno je organiziran međunarodni Strožanac kup 2021 za klasu 

ILCA4, ILCA6 i ILCA7 

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, Jedriličarski klub Strožanac je po prvi puta organizirao dvodnevnu međunarodnu regatu u klasi Laser „Strožanac kup 2021“. Regata je održana 7. i 8. svibnja 2021. godine ispred sportske lučice Strožanac u Podstrani. Na regatnom polju su se natjecala 34 mlade jedriličarke i jedriličari iz različitih dijelova Hrvatske te  inozemni jedriličari iz Mađarske i Austrije.

Prvi dan regate održan je po jugu od 20 čvorova, što je predstavljalo idealne uvjete za mlade jedriličare, tako da su uspjeli odvoziti ukupno tri plova. Drugi dan regate puhao je nešto slabiji vjetar, tako da se vozilo samo jedan plov u klasi ILCA 7. U klasi ILCA4 oba dana se natjecalo ukupno 16 natjecatelja, u kategoriji ILCA6 ukupno 14 natjecatelja i u kategoriji  ILCA7 ukupno 4 natjecatelja.

U ukupnom poretku, u kategoriji ILCA4 prvo mjesto osvojila je Petra Marendić, drugo mjesto Nora Gotovac, a treće mjesto Karlo Modrić. U kategoriji ILCA6 prvo mjesto osvojio je Antun Tomašević, drugo mjesto Petra Mastelić, a treće mjesto Nagy Bendeguz. U kategoriji ILCA7  prvo mjesto osvojio je Bruno Gašpić, drugo mjesto Božo Golubić, a treće mjesto Alec Cvinar.  Pobjednicima je medalje i priznanja uručio međunarodni sudac Zlatko Jakelić i predsjednik kluba Dubravko Jelić.

Organizaciji regate pripomogli su i stalni sponzori Jedriličarskog kluba Strožanac, Zajednica Sportskih Udruga Općine Podstrana,  Wasi d.o.o., Maral , Fragmat doo, i brojni drugi manji sponzori, donatori, volonteri članovi i prijatelji kluba.


Jedriličarski klub Strožanac aktivno djeluje od 2012. godine s ciljem razvijanja i promicanja jedrenja kao sporta te promiče kulturu življenja s morem. 

Uz to organizira brojne edukacije i tečajeve vezane uz maritivne vještine, razvija i provodi projekte organiziranja sportskih manifestacija u olimpijskim i neolimpijskim klasama kroz Hrvatski Jedriličarski Savez,  realizira ekološke akcije te svojim dijelovanjem nastavlja povezivati svoju lokalnu zajednicu s naglaskom na zdrav život i održivi suživot s morem. 

Klub je primarno usmjeren na rad s djecom i mladima, tako da svako ljeto organizira ljetnu jedriličarsku radionicu za djecu i tinejdžere, a tijekom cijele godine održava treninge i školu jedrenja u klasama Optimist i Laser za više uzraste, a za seniorske članove nudi sudjelovanje na regatama u klasi krstaš kroz Hrvatski Jedriličarski Savez. 

Jednom rječju klub koji svojim upornim radom podiže kvalitetu lokalne sportske zajednice na prepoznatljivu međunarodnu razinu. 

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA