Subota, 02 Rujan 2023 20:21

SJAJNE VIJESTI ZA RODITELJE Općina Podstrana i ove godine osigurala osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice, a srednjoškolcima sufinancira kupnju udžbenika

SJAJNE VIJESTI ZA RODITELJE Općina Podstrana i ove godine osigurala osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice, a srednjoškolcima sufinancira kupnju udžbenika Foto: Igor Jakšić / dalmacijadanas.hr

 Uoči početka nove školske godine načelnik Općine Podstrana, Mijo Dropuljić oglasio se putem Facebooka.

Roditeljima, nastavnicima, ravnateljma škola i učenicima zaželio je puno uspjeha, strpljenja i ustrajnosti.

- U ponedjeljak počinje nova školska godina, stoga vam želim puno sreće i uspjeha, posebice našim prvašićima koji će po prvi puta sjesti u školske klupe. Razdoblje pred vama je posebno. U školskim klupama steći ćete nova znanja i stvoriti nova prijateljstva, zbog čega je školsko doba značajno i posebno lijepo u životu svakog čovjeka. Želim vam da budete izvrsni u učenju i ispunjavanju zadataka koje će pred vas postaviti vaši učitelji, nastavnici i profesori, kojima ovim putem želim puno uspjeha u poslu koji obavljaju s mnogo ljubavi i predanosti.

Želim vam da budete dobri učenici i da uživate ne samo u učenju već i u druženju, sklapanju novih prijateljstava i ostalim aktivnostima koje vas očekuju u školskim danima ispred vas.

'Neka nova školska godina svima bude na radost i zadovoljstvo sa što više sretnih i uspješnih dana u školskim klupama'

Pred roditeljima, nastavnicima i profesorima, koji imaju jednu od najljepših, najplemenitijih, ali i najodgovornijih uloga u životu je također težak i odgovoran zadatak u kojem će, vjerujem, biti uspješni. Neka nova školska godina svima bude na radost i zadovoljstvo sa što više sretnih i uspješnih dana u školskim klupama.

I ove godine, uz besplatne udžbenike koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina Podstrana je osigurala i kupnju dodatnih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke, radne kutije i sl) svim osnovnoškolcima, čija vrijednost iznosi oko 75.000,00 eura s PDV-om. Osim udžbenika i radnih materijala Općina Podstrana sigurala je i pravo na besplatan javni prijevoz osnovnoškolcima koji pohađaju izvannastavne aktivnosti.

Za naše srednjoškolce osigurali smo sufinanciranje kupnje udžbenika iznosom od 133,00 eura po učenika, a za tu svrhu biti će osigurano oko 60.000,00 eura. Osim sufinanciranja udžbenika svim srednjoškolcima sa područja Podstrane biti će osiguran i besplatan javni prijevoz.

Puno sreće svim našim učenicima, a uvaženim nastavnicima i profesorima, ravnateljima te roditeljima želim puno uspjeha, strpljenja i ustrajnosti u danima koji su ispred nas - napisao je načenik Općine Podstrana, Mijo Dropuljić na Facebooku.

Izvor: dalmacijadanas.hr

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Ožu 18, 2023

NOVO HIT MJESTO U PODSTRANI

Podstrana Podstrana portal
Lokacija na plaži tik uz more, opuštena atmosfera i neodoljivo ukusni smash burgeri su…

Untitled