Utorak, 23 Srpanj 2013 12:57

Publiku oduševili pivači "Praske"

Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, Grand prix ovogodišnje Večeri popularne klapske pisme otišao je u ruke domaćina, mješovite klape Kampaneli iz Donjih Kaštela za izvedbu obrade pjesme Jubavi mala, dok je po mišljenju publike na Poždorinama u Kaštel Kambelovcu najbolja bila muška klapa Praska iz Podstrane, koja je svih osvojila izvrsnom obradom pjesme Bam bam ba ba lu bam.

Druga nagrada žirija tako je otišla u ruke muške klape Tragos, jedne od najnagrađivanijih sudionika kaštelaskoga festivala, koji su već po tradiciji izveli pjesmu Tome Bebića, ovoga puta Marčelinu, dok je trećeplasirana po ocjeni stručnoga suda bila ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića i pjesma Dajem ti srce .

 

Publika je bila nešto drugačijeg mišljenja pa je uz već spomenutu klapu Praska koja je osvojila najviše glasova, druga nagrada pripala klapi Kampaneli, dok je trećeplasirana bila klapa Tragos.

 

Klapa Kampaneli tako se, osim Grad prixom okitila i prvom nagradom za najbolju obradu i drugom nagradom publike, a premda su ih očekivali, njihov broj ih je iznenadio, kazala nam je neposredno nakon proglašenja rezultata voditeljica klape Mira Đukić Milašević. Stručni žiri ove je večeri dodijelio i nagradu za najbolju obradu, a ona je pripala Dušku Tambači za pjesmu Jubavi mala, drugoplasirani je bio Ivica Kaleb s pjesmom Teške boje, a na trećem mjestu se našao Blaženko Juračić sa svojom Bam bam ba ba lu bam .

 

Zadovoljstvo završnom Večeri popularne klapske pisme – Kaštela 2013. nije krio ni umjetnički direktor Milivoj Rilov, dajući joj ipak ocjenu četiri plus zbog nekih tehničkih grešaka koje su mu, kako je kazao, kao perfekcionistu zasmetale.

 

Napomenimo i da su medijski promotori festivala bili Slobodna Dalmacija, TV Dalmacija, Radio Dalmacija, TV Jadran, Portal grada Kaštela i Nautic radio Kaštela, a Kaštelanski đir kao i svake godine do sada zabilježile su i kamere HTV-a, a točan termin prikazivanja još nije poznat.

 

klapapraska2

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama