Petak, 08 Travanj 2022 14:43

NEŠTO NOVO NA ŠETNICI U PODSTRANI 'Osvanula' golema uskrsna pisanica, nalazi se tik uz obalu

NEŠTO NOVO NA ŠETNICI U PODSTRANI 'Osvanula' golema uskrsna pisanica, nalazi se tik uz obalu Autor i foto: Augustin Markota

Pravo malo remek djelo od danas krasi Podstranu, a za sve je zaslužna vrijedna ekipa slikara iz Likovne udruge „Ante Kaštelančić“ iz Podstrane.

Oni su stotine sati proveli oslikavajući golemu pisanicu koja je dala novu dimenziju i ljepotu ovom predivnom krajoliku uz obalu.


Stalna izložba na otvorenom


Vrijedi istaknuti da je cijelu inicijativu pokrenula Općina Podstrana i Turistička zajednica Podstrana.
„Prvo smo pozvali Likovnu Udrugu „Ante Kaštelančić“ iz Podstrane kako bi nam oni oslikali našu prvu pisanicu. Prekrasna pisanica u obliku je razglednice… Pisanica je zapravo stalna izložba na otvorenom. Pozvali smo spomenutu udrugu, njihovi umjetnici su sate i sate proveli kako bi oslikali pisanicu, i na tome im se od srca zahvaljujemo“, kazala nam je Zdravka Švenda iz Turističke zajednice Općine Podstrana, a vidno zadovoljan, zahvalan i ponosan bio je i načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić.


Prekrasni izložbeni prizori noću će biti posebni


Predivni uskrsni motiv će tijekom cijelog ljeta biti na šetnici. Kako nam iz TZ Podstrana otkrivaju, veliku pisanicu će odmah nakon Uskrsa zaštititi da je vanjski utjecaji ne bi uništili.
„Plan nam je u samoj pisanici postaviti rasvjetu, tako da i noću bude vidljiva. U svakom slučaju, bit će prava atrakcija za turiste, ali i za naše sugrađane“, zaključuje Švenda te nadodaje:


TZ i Općina pokrenuli projekt, umjetnici iz Podstrane naslikali remek djelo…


„U svakom slučaju, pisanica će dodatno uljepšati Šetalište hrvatskog branitelja Vladimira Vukovića Vate“, zadovoljna je i ponosna direktorica Turističke zajednice Podstrana.
Cijela realizacija pokrenuta od strane Turističke zajednice Podstrana i Općine Podstrana, a Likovna udruga „Ante Kaštelančić“ je napravila pisanicu koja je visoka dva metra, široka je 1,5 metara i na njoj su oslikane 32 slike s raznim dalmatinskim motivima.


Vrijednost cijelog projekta je oko 30 tisuća kuna.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled