Petak, 21 Lipanj 2024 20:32

NATKRIVENI PROSTOR ZA OPROŠTAJ NA GROBLJU BAN

 

Načelnik Mijo Dropuljić obišao je radove na izgradnji natkrivenog prostora za oproštaj na groblju Ban. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Proširenjem Groblja Ban i povećanjem kapaciteta za smještaj pokojnika, mjesno groblje je dobilo jednu prepoznatljivu arhitekturu i krajobraznu vizuru. Uz povećanje kapaciteta samog groblja podigla se i razina usluga a samim time i potreba za dodatnim sadržajima i prostorima.

Riječ je o dijelu groblja sa sjeverne strane mrtvačnice i kapelice, a sami prostor za oproštaj predstavlja zapravo natkrivenu crkvu na otvorenom za vjerske obrede odnosno vanjski prostor za oproštaj preminule osobe. Tlocrtna površina prostora je 400 m2, a krovna konstrukcija je čelična sa oblogama od prirodnog materijala.

Nakon uspješno provedene javne nabave, započelo se s izvođenjem radova u ožujku 2024. godine, a dovršetak radova predviđen je u rujnu 2024. godine.

Ugovorena vrijednost projekta iznosi oko 500.000,00 eura s PDV-om.

Kako bi prostor bio u potpunosti funkcionalan, izrađen je i idejni projekt nove pristupne prometnice Groblju Ban (Težačka ulica), te je u tijeku ishođenje lokacijske dozvole.

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled