Četvrtak, 28 Srpanj 2022 21:43

NASTAVLJA SE VRIJEDAN PROJEKT U PODSTRANI Načelnik Dropuljić ponosan: "Svrha je unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada"

Autor: Augustin Markota Autor: Augustin Markota Foto: facebook

U konferencijskoj dvorani Općine Podstrana prije godinu dana 15 žena potpisalo je Ugovore o radu za zapošljavanje u sklopu provedbe projekta Zaželimo zajedno u sklopu druge faze navedenog projekta.

Kako smo ranije pisali, žene su započele s radom 1. kolovoza 2021. godine te svaka žena pruža usluge potpore i podrške šestorici krajnjih korisnika.

Zaželimo zajedno

Usluge koje se pružaju korisnicima odnosno starijim i nemoćnim osobama s prebivalištem na području općine Podstrana su: nabava i dostava namirnica i drugih potrepština, pomoć u pripremi i priprema obroka u kućanstvima korisnika, održavanje čistoće stambenog prostora i domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije

U sklopu projekta Zaželimo zajedno Općina Podstrana je nakon provedenog Javnog poziva zaposlila 15 žena na period od 12 mjeseci koje će pružati potporu i podršku za 90 krajnjih korisnika na području općine Podstrana.

U sklopu Projekta planira se provesti program obrazovanja, odnosno osposobljavanja pet zaposlenih žena kojim će žene steći dodatna znanja i vještine čime će biti konkurentnije na tržištu rada nakon završetka Projekta.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a ukupna vrijednost Projekta  je 1.334.700,00 kn.

Nastavlja se vrijedan projekt...

No, vrijedan projekt u Općini Podstrana se nastavio. Naime, na radost svih građana, projekt je uspješno krenuo u treću fazu.

"Ponovo zaželimo zajedno" je unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada"

Na svojoj Facebook stranici vrijednim projektom se pohvalio i načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić.

"Nakon uspješno provedene dvije faze projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena", danas nam je svečano uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Ponovo zaželimo zajedno", za treću fazu provedbe projekta. Ugovor nam je uručio Predsjednik Vlade RH gospodin Andrej Plenković, Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, gospodin Marin Piletić i Ravnatelj HZZ-a, gospodin Ante Lončar.

Riječ je o projektu vrijednom 740.000,00 kn (bespovratna sredstva osigurana su u 100% iznosu: Državni proračun RH 15% i Europski socijalni fond 85%), koji će se provoditi 6 mjeseci i zaposliti ćemo 15 žena za ukupno 90 krajnih korisnika", istaknuo je te je nastavio:

"Svrha projekta "Ponovo zaželimo zajedno" je unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada na način da im se omogući zapošljavanje te socijalno uključe krajni korisnici - starije i/ili nemoćne osobe. Svojim radom žene će pozitivno utjecati na kvalitetu života krajnih korisnika a to su osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe u nepovoljnom položaju koji žive u teže dostupnim mjestima, poput naselja Gornja Podstrana", zaključio je ponosni načelnik Dropuljić.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled