Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 12:31

Na veliku radost ljubitelja tradicijske dalmatinske pisme klapa Ankora objavila je novi nosač zvuka pod nazivom "Serenada".

Na veliku radost ljubitelja tradicijske dalmatinske pisme klapa Ankora objavila je novi nosač zvuka pod nazivom "Serenada". foto:scardona.hr

 

Sedam žena iz Podstrane pokraj Splita u glazbenom je svijetu poznato kao klapa Ankora koja djeluje od 2009. godine. Članice klape, a prije svega prijateljice, čuvarice su izvornoga klapskog izričaja te obrada duhovnog i svjetovnog karaktera. Podstranke su ponosne sudionice brojnih smotri, humanitarnih koncerata i festivala te dobitnice nagrada stručnih žirija publike. Sudjelovale su, primjerice, u finalnim večerima Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, na međunarodnom festivalu klapa u Perastu (Crna Gora) i na Festivalu klapske pisme u Posušju.

Ljubav prema pismi i do sada osvojene nagrade motiviraju ih na daljnji rad, ulaganje u sebe, u njegovanje kulturne pjevane baštine. Iz klape kažu: "Kada god se osvrnemo na naš rad, naša su srca puna ljubavi i pisme. Struka nas je počela prepoznavati i to nam govori da idemo u dobrom smjeru".

Klapa u ovoj godini obilježava desetu godišnjicu postojanja i aktivnog djelovanja. Upravo ta brojka bila je i više nego dovoljan povod za izdavač zvuka "Serenada" na kojem se nalazi deset pjesama u njihovoj obradi. Neke su od njih "Serenada", "Marice, divojko", "Vozila se Mare, Kata", "Bile su sestrice tri", "Zemlja dide mog" i druge.

Promocija albuma bit će u okviru njihovog samostalnog koncerta koji će se održati 29. studenoga u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Koncertu se jako vesele poručuju:

"Posebno smo zahvalne svima koji nas podržavaju, općini Podstrana,  našoj i svima koji su nam dali vjetar u leđa baš onda kada nam je bilo najpotrebnije. Veliko hvala svima vidimo se na koncertu!"

izvor:scardona.hr

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama