Četvrtak, 25 Srpanj 2013 14:27

Izložba slika članova Likovne udruge „Ante Kaštelančić“ i manifestacija „Fešta o ujanaka“ u Podstrani (FOTO)

U sklopu Postranjskog ljeta, u Gornjoj Podstrani pred više stotina mještana, otvorena je skupna izložba slika članova Likovne udruge „Ante Kaštelančić", na kojoj se prisutnima obratila Marija Jovanović, predsjednica udruge i zahvalila na tako velikom interesovanju za ovu izložbu.

Na izložbi izlažu; Vanje Božiković, Nikše Ercega, Marije Jovanović, Tanja Jovanović, Petra Jovanović, Zlatka Jurasa, Anite Latković, Slavica Marić, Daniela Melić i Dora Vlaić, u kojoj su prikazani motivi Dalmacije. Tom prilikom Marija Jovanović, predsjednica udruge, kazala je kako su njihovi članovi uspješno nastupali na brojnim izložbama u Poljicima, te u Splitsko-dalmatinskoj županiji pa i šire, što ih ćini prepoznatljivima u ovom dometu likovne umjetnosti.


Nakon izložbe slika, u prepunom gledalištu održana je treća manifestacija „Fešta o ujanaka" (kako se lokalno kaže za feštu ulja), na kojoj je prikazana 33 uzorka maslinova ulja, koje je obradila dipl. ing. kemije Zlatka Knezović u Zavodu za javno zdravstvo. „Od 33 uzorka maslinova ulja,- istiće Jozo Žanić, predsjednik udruge maslinara „Toč" - imali smo 14 ekstra djevičanskih uzoraka, dakle 14 zlatnih medalja, 10 srebrenih medalja i 6 diploma, što je veliki pomak u odnosu na prije tri godine...", kazao je Žanić, a njegovo mišljenje potkrepljuje i gđa Knezović. Kažimo i to da su ovom prilikom bili nazočni i Ante Šošić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije te Mladen Bartulović, načelnik Općine Podstrana i predstavnici uljare „Simunić" kao i strukovnih Instituta, koji su obečali tješnje surađivati sa članovima udruge maslinara iz Podstrane, čiji se učinci odrazuju na kvalitet a i na kvantitet ulja .


Na slikama, sa dodjele priznanja sa 3. manifestacije članovima udruge maslinara „Toč"

 

fghj

 

asdf

 

qwer

 

sdfg

 

wrt

 

dfgh

 

 

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama