Iz općine

Utorak, 13 Rujan 2022 21:08

"VrhGora - festival mitova i legendi"

"VrhGora - festival mitova i legendi" izvor: Općina Podstrana

"VrhGora - festival mitova i legendi"

Vrgorac - 16. i 17. rujna 2022. godine,

U najzelenijoj oazi vrgorskog parka, 16. i 17. rujna uživajte u starim običajima i srednjovjekovnim sadržajima koji će zadovoljiti sve, od najmlađih do najstarijih posjetitelja.

Cijeli prostor gradskog parka u Vrgorcu pretvara se u srednjovjekovno naselje, prepuno šatora, kula, opsadnih sprava, logora i kostimiranih stanovnika, te srednjovjekovnih vrtuljaka za malu djecu. Najveća atrakcija zasigurno će biti vitezovi koji dolaze iz Jankovca, vitezovi Ružice grada. Oni će oba dana manifestacije ljude voditi kroz viteški život, predstavljanjem podizanja viteškog kampa, prezentacije oružja, ali i same bitke. Također će posjetitelje počastiti i vlastitom predstavom o Ružici kraljici. 

Naravno, tu je i nezaobilazna glazbena podloga, kao i bogata gastronomska ponuda temeljena na starim receptima. U petak će nastupiti kultna istarska etno skupina Veja koji će zasigurno sve posjetitelje začarati svojim istarskim magičnim glazbenim tonovima. U subotu, 17. rujna nastupa Nina Kraljić, poznata etno pjevačica koja će zasigurno ljude očarati svojim vokalnim kvalitetama.

Više informacija

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Untitled