Petak, 30 Srpanj 2021 17:12

Dobre vijesti za roditelje predškolske i školske djece iz Podstrane

Dobre vijesti za roditelje predškolske i školske djece iz Podstrane izvor:općina Podstrana

Općina Podstrana i za narednu školsku godinu 2021./2022., poklanja radne materijale svim učenicima koji pohađaju osnovnu školu u Strožancu!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine financira nabavu udžbenika, a Općina će osigurati dodatne obrazovne materijale: radne bilježnice, zbirke, radne kutije za tehnički i sl.

Ove godine, iz općinskog proračuna, se financiraju i radni materijali za sve izborne predmete, što je novost u odnosu na prethodnu godinu.
Trenutno se provodi postupak javne nabave, a knjige će se podijeliti roditeljima u prvom tjednu mjeseca rujna, prije početka nastave.

Obavijest o preuzimanju bit će na vrijeme na Internet stranicama Općine Podstrana, škole i Podstrana portala.
Nadalje, i ove godine se iz općinskog proračuna sufinancira nabava udžbenika srednjoškolcima u iznosu od po 1.000,00 kuna po učeniku, a zahtjevi za uplatu će se zaprimati tijekom rujna zajedno sa zahtjevima za pokazne karte.
Osim roditelja školske djece i roditelji predškolske djece imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, rebalansom proračuna koji je usvojen na 2. sjednici općinskog Vijeća, osigurana su sredstva za dodatno povećanje iznosa sufinanciranja cijene vrtića od početka nove pedagoške godine.

Nakon što je od veljače 2021. povećan iznos sufinanciranja po djetetu za 100 kn mjesečno, od rujna 2021. se taj iznos dodatno povećava za još 100 kn tako da ukupni iznos kojim će općina sufinancirati cijenu vrtića u Podstrani od rujna 2021. godine iznosi 1.100,00 kn po djetetu.

Time se dio kojeg plaćaju roditelji dodatno smanjuje za 100 kuna.

Načelnik Mijo Dropuljić je u petak, 30. srpnja, u prostorijama općine Podstrana održao sastanak na kojem je ravnateljicama vrtića prezentirao donesenu odluku tako da od rujna roditelji mogu očekivati uplatnice s umanjenim iznosom.
Tendencija je da se, sukladno proračunskim mogućnostima, ovaj pozitivni trend smanjivanja cijene usluge vrtića i nastavi na zadovoljstvo svih nas, a posebno roditelja.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ OPĆINE