Iz općine

Ponedjeljak, 26 Lipanj 2023 12:23

BICIKLISTIČKO - PJEŠAČKA STAZA NA OBALNOM PODRUČJU U SV. MARTINU

BICIKLISTIČKO - PJEŠAČKA STAZA NA OBALNOM PODRUČJU U SV. MARTINU Sponzorirano

Načelnik g. Mijo Dropuljić obišao je dovršene radove na sanaciji još jedne dionice obalne šetnice u Sv. Martinu - faza II, u duljini oko 420 m.

 

Minimalna širine šetnice iznosi 3.20 m, a na mjestima je dosta šira, ovisno o uvjetima na terenu i stanju postojeće oštećene šetnice. Uređenjem staze omogućen je prolazak interventnih i dostavnih vozila, a zajednička biciklističko - pješačka staza se izvodi završnom obradom u izvedbi pranog kulira na pješačkoj stazi, odnosno završnom obradom četkani beton na biciklističkoj stazi.

 

Do sada je sanirano ukupno oko 1750 m biciklističko-pješačke staze koja je u kontinuitetu od okretišta u Mutograsu do potoka Vinine u Sv. Martinu. Uz biciklističko-pješačku stazu posađeno je oko 150 stabala tamarisa. Nažalost, na zadnjem dijelu nisu uspjeli posaditi tamarise jer je počela turistička sezona, pa će se to učiniti na jesen.

 

U sklopu šetnice postavljeno je i 5 pametnih klupa.

 

Vrijednost investicije ove dionice iznosi oko 180.000,00 eura s PDV-om, dok ukupna vrijednost svih dionica, ukupne duljine oko 1750 m, iznosi oko 1.000.000,00 eura s PDV-om. Šetnica je sufinancirana od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te Splitsko-dalmatinske županije u iznosu oko 425.000,00 eura, a ovom prilikom im se zahvaljujemo.

 

Svim našim mještanima i posjetiteljima želimo ugodnu šetnju i vožnju biciklom.

 

Po završetku turističke sezone nastavlja se sa sanacijom još tri dionice biciklističko-pješačke staze, ukupne duljine oko 1300 m.

Više informacija

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Untitled