Srijeda, 27 Ožujak 2013 16:50

Vjernici reagirali: U Čakovcu na Veliki petak anti - kršćanski koncert

Vjernici reagirali: U Čakovcu na Veliki petak anti - kršćanski koncert Screenshot: Google Images

Član Pastoralnog vijeća Župe sv. Nikole u Čakovcu u ime vjernika župe i u ime udruga vjernika koje djeluju unutar župe, poslao je na redakciju emedjimurje.hr otvoreno pismo za javnost putem kojeg izražava njihovo žaljenje vezano uz koncerte koji će se održati u Čakovcu na Veliki petak. Smatraju da se time vrijeđaju njihovi vjernički mentalitet i dostojanstvo.

Iako je od problema koje je Let 3 imao u Varaždinu prošlo sedam godina, sličan scenarij mogao bi se ponoviti u Čakovcu ovoga petka, na što su reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

 

Otvoreno pismo vjernika Župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu

 

- Dragi sugrađani i vjernici našega grada, ovim putem vam se obraćamo kao vjernici naše župe s namjerom da izrazimo svoje žaljenje za neke "kulturne" događaje koji će se dogoditi u našem gradu za vrijeme Svetog trodnevlja, naročito na Veliki petak.

 

Ovim pismom nikako nemamo namjeru spriječiti koncerte i događaje o kojima govorimo već samo izraziti naše žaljenje što u vremenu Velikog petka, dana kada se s najdubljom boli sjećamo muke i smrti na križu Isusa iz Nazareta i iščekujemo Uskrs kao naš najveći blagdan, u našem gradu se odvijaju događanja na koja nikako ne možemo ostati gluhi.

 

Ako na Veliki petak u našem gradu svoj "kulturni" program ima grupa čiji je izričaj izrazito provokativan i anti-kršćanski, čiji su članovi na pozornici goli, iz svojih stražnjica ispaljuju čepove i karanfile ili nose brnjice na svojim spolovilima te često koketiraju s kršćanskim obilježjima, onda nikako ne možemo biti tiho već moramo reagirati.

 

Zato izražavamo žaljenje za takvim događajem koji lako možemo shvatiti kao provokaciju te apeliramo na savjest svih odgovornih kao i onih koji će u svemu sudjelovati kao publika. Još jednom napominjemo kako nemamo namjeru ove događaje spriječiti i nikako ne želimo da se naš istup shvati drugačije od onoga što smo gore naveli.

 

Kao kršćani i vjernici te građani i stanovnici grada u kojem su kršćani i katolici većina morali smo reagirati. Blagoslovljen i sretan Uskrs žele vam župljani župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu te članovi udruga i pokreta pri našoj župi

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal