Četvrtak, 24 Siječanj 2013 21:25

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odgovorio Milanoviću

Potaknuti jučerašnjim istupom premijera Zorana Milanovića u Hrvatskom saboru tijekom aktualnog sata i odgovora na pitanje "Hoće li Vlada razmotriti mogućnost  odgode uvođenja dvojezničnosti, odnosno ćirilice u Vukovaru?", u četvrtak navečeg oglasio se Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Priopćenje Stožera prenosimo u cijelosti:

"Gospodin Milanović je u svom odgovoru, između ostalog izgovorio i slijedeće 'Onaj tko radi malo sigurnosti odustane od slobode, ne zaslužuje slobodu'

Zar predsjednik hrvatske Vlade zaista misli da vukovarski branitelji, ratni vojni inavalidi, dragovoljci Domovinskog rata, djeca poginulih i nestalih branitelja, zatočenici srpskih koncentracijskih logora, koji su udruženi u Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ne zaslužuju slobodu samo zato što ukazuju hrvatskoj javnosti da se još uvijek nisu stekli uvjeti za dvojezičnost i čirilicu u gradu Vukovaru..

 

Gospodin Milanović, kao predsjednik Vlade RH trebao bi znati da sadašnja struktura stanovništva u Vukovaru nije rezultat prirodne migracije ljudi, nego je ona rezultat ubijanja, protjerivanja i etničkog čišćenja Hrvata i drugih nesrba s područja Vukovara tijekom srpske agresije i okupacije.

 

Premijer i oni koji ga savjetuju, trebali bi shvatiti i znati da je samo to dovoljan razlog da se odgodi primjena dvojezičnosti i ćirilice u hrvatskom gradu heroju., jer u suprotnom nagrađuju i legaliziraju zločin koji je u Vukovaru počinjen. Zašto se sada traži  kruta primjena Zakona nad Hrvatima, odnosno zašto se Zakoni nisu kruto provodili kada se davao moratorij Srbima na obvezu služenja vojnog roka? Zašto se izbjegavao Zakon kada pripadnici istog tog naroda nisu odgovarili za zločin počinjen nad Hrvatima i drugim nesrbima tijekom brutalne agresije na RH, nego je na tisuće njih abolirani?

 

Poručujemo premijeru Milanoviću da, mi branitelji i stradalnici Vukovara nismo toliko strašljivi i da se ne bojimo,…mi samo želimo dobrobit gradu Vukovaru i svim njegovim građanima, kao i hrvatskom društvu u cjelini.

Pitamo se da li mi moramo podsjećati gospodina Milanovića na Vukovar i ono što se u njemu dogodilo u jesen 1991. godine, ali i na sva kasnija ratna događanja i bitke u kojima smo mi, branitelji Vukovara, zajedno sa svim drugim braniteljima diljem Hrvatske, sudjelovali.

 

Odgovor premijera na jučerašnjoj sjednici Hrvatskog sabora je provokacija upućena nama, provokacija kojom nas prisiljava da mu jasno kažemo da je on posljednja osoba koja ima pravo nama, vukovarskim braniteljima, posredno ili neposredno poručiti da smo ljudi nedostojni slobode. Onaj koji nema ni minute boravka u Hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata, pa makar to bio i premijer Milanović,  nema nikakvo pravo prozivati nas za nedostatak volje i spremnosti na odricanje , zbog nedostatka hrabrosti.

 

Mi smo, gospodine Zorane Milanoviću, spremni ponovo ako zatreba proliti krv za jedinu nam domovinu Hrvatsku u slučaju ugroze i vanjske agresije na istu  i za to možemo prisegnuti polažući ruku na Bibliju, polažući ruku na slike naših poginulih prijatelja, braće, sinova i kćeri. Dali ste to vi gospodine Milanoviću spremni, na što vi možete položiti ruku prisežući…i kako da vam vjerujemo?

 

Zato vas molimo da nas ne prozivate i ne optužujete jer niste osoba koja ima pravo određivati tko zaslužuje, a tko ne zaslužuje slobodu", stoji na kraju priopćenja kojeg je Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kojeg je uputio njegov načelnik Tomislav Josić.

Izvor: Dalmacija News

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2021 Podstrana portal