Petak, 15 Veljača 2013 12:03

Split: supružnicima izvukli 16 tisuća kuna pričom da im je stric izgubio dokumente u Londonu, a onda se i razbolio

Split: supružnicima izvukli 16 tisuća kuna pričom da im je stric izgubio dokumente u Londonu, a onda se i razbolio Ilustracija :Google

Supružnici iz Splita, 45-godišnjak i 46-godišnjakinja s Lučca, bili su žrtve međunarodne prijevare koja im je kućni budžet olakšala za 16 tisuća kuna.

U srijedu je tako zazvonio telefon u njihovom stanu i sugovornica se predstavila kao djelatnica hrvatskog konzulata u Londonu , koja zove jer je njihov stric u Londonu izgubio osobne dokumente, novac i avio-kartu.

 

Uvjerila ih je da za strica odmah uplate iznos od 9605,00 kuna u splitskoj poslovnici Erste banke, što su supružnici učinili iz istih stopa.

 

Istoga dana opet je zazvonio njihov telefon, a 'diplomatkinja' im je tada servirala priču da je stricu pozlilo i da je hitno hospitaliziran. Za njegovo 'liječenje, trebali bi uplatiti 645,00 kuna, što su oni isto odmah učinili.

 

Međutim, tek tada im je došlo u glavu da bi mogli nazvati strica. Čovjek za kojega su toliko učinili ostao je iznenađen njihovim pozivom, jer ne samo da nije bolestan, nego uopće nije u Londonu.

 

Prevarenom dvojcu ostalo je jedino pozvati policiju i prijaviti prijevaru.

 

Policija je otkrila kako račun na koji su uplatili 16.055,00 kuna glasi na stranog državljanina.

Prenosi: Slobodna Dalmacija

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal