Petak, 09 Kolovoz 2013 11:58

Split: Slavonci provaljivali po stanovima

Policija je u četvrtak dovršila istraživanje nad tri osobe koje su osumnjičili za provale u dva stana u Splitu. Uhvatili su ih ponajprije zahvaljujući pomoći građana.

U srijedu su provalili u stan u Hercegovačkoj ulici iz kojeg su ukrali zlatni nakit i novac, a provalili su i u stan u Šimićevoj ulici, ali iz njega ništa nisu ukrali. Kada su došli obaviti očevid u Hercegovačkoj ulici, policajci su od stanara dobili korisne informacije koje su im pomogle u hvatanju počinitelja. Ispričali su im da su primijetili kombi vozilo i osobe čije im je ponašanje bilo sumnjivo, piše DalmacijaNews.

 

U srijedu su policajci u Stobreču pronašli kombi koji je odgovarao dobivenom opisu, a u kombiju su zatekli 27-godišnjaka, 20-godišnjaka i 19-godišnjakinju iz Slavonije.

 

Utvrđeno da su unajmljenim kombijem u Split stigli u utorak, a u kombiju su, osim nakita ukradenog iz stana u Hercegovačkoj, pronašli i predmete koji se koriste pri provaljivanju. Svi su prijavljeni zbog teške krađe te su predani pritvorskom nadzorniku.

 

- Suradnja policije i građana rezultirala je uspješno provedenom policijskom akcijom u kojoj su pronađene osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela i otuđeni predmeti. Pozivamo građane da ako uoče sumnjiva zbivanja te sumnjive i nepoznate osobe svoja opažanja dojave policiji na broj telefona 192 – poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal