Nedjelja, 24 Veljača 2013 14:42

Split: Kaštelanin im prodao travu, u stanu mu nađen eksploziv

Splitska je policija u subotu dovršila krim istraživanje nad 19-godišnjakom i dvojicom maloljetnika.

U petak su policajci na ulici u Splitu zatekli 19-godišnjaka i maloljetnika, obojicu sa splitskom adresom, kojom prilikom je od starijeg oduzeto 13 grama trave. Odmah su uhićeni i privedeni u policijsku postaju, gdje je u tijeku daljnjeg istraživanja od maloljetnika oduzeto 81.7 grama marihuane. Uz odgovarajuću kaznenu prijavu, obojica su dovedena pritvorskom nadzorniku, a zatim i na Općinsko državno odvjetništvo.

 

No, usput je otkriveno i otkud dvojcu droga. Naime, maloljetnik i 19-godišnjak drogu su kupili ispred jedne srednje škole u Splitu, od maloljetnika iz Kaštela koji je također nedugo nakon uhićen. Temeljem naloga pretražen mu je stan gdje je pronađeno i oduzeto 100 grama gospodarskog eksploziva i sporogoreći štapin duljine 1.5 metar.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava. Tijekom današnjeg dana će biti doveden u pritvor.

Prenosi: DalmacijaNews

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal