Utorak, 23 Srpanj 2013 13:05

Seksualna robinja iskoristila nepažnju zlostavljača i pozvala policiju - smještena u sigurnu kuću

U pritvor Policijske uprave šibensko-kninske smješten je 61-godišnjak iz Drenovaca, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kojega policija sumnjiči za kazneno djelo trgovanja ljudima.

Vremešni je Drenovčanin, naime, na šire šibensko područje doveo 19-godišnju srbijansku državljanku i seksualno je iskorištavao u razdoblju od 7. do 18. srpnja. Pri tome joj je, stoji u šturom policijskom izvješću, prijetio i koristio se njezinim teškim položajem i ovisnošću. Kazneno je prijavljen nadležnom Državnom odvjetništvu. Neslužbeno doznajemo da je žrtva, kojoj je u međuvremenu pružena zdravstvena i psihološka pomoć, smještena u sigurnu kuću. Policiji se, navodno, obratila sama iskoristivši nepažnju svojeg zlostavljača, piše Slobodna Dalmacija.

 

Kako su u tijeku daljnje policijske radnje, nije poznato je li u pitanju izolirani slučaj ili je nesretna djevojka samo jedna od žrtava organiziranog lanca trgovine ljudima. Ima, istina, naznaka da su uključene i druge osobe.

 

Inače, valja podsjetiti da je Policijska uprava šibensko-kninska prošlih godina zabilježila iznimne rezultate u razotkrivanju počinitelja teških kaznenih djela, posebno u domeni trgovine ljudima.

 

Lani je, tako, uhićen svodnik iz Zagreba koji je organizirao elitnu prostituciju na području Šibensko-kninske, Osječko-baranjske, Ličko-senjske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, te je otkriveno jedanaest slučajeva podvođenja u kojima je svoje seksualne usluge na jahtama, u hotelima i po apartmanima prodavalo deset žena i djevojaka do 33 godine, a među njima je bila i maloljetnica od 17 godina.

 

Zanimljiv je i podatak po kojemu su u zadnjih dvanaest godina na području Šibensko-kninske županije otkrivena dva kaznena djela međunarodne prostitucije, u sklopu trgovine ljudima, te sedam kaznenih djela podvođenja.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal