Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 15:29

Roger Watersov "ZID“ je došao u 50 kamiona s opremom

Roger Watersov "ZID“ je došao u 50 kamiona s opremom Screenshot: Slobodna Dalmacija

Trenutno se na Poljudu odvijaju posljednje pripreme vezane uz koncert Rogera Watersa.


Za ovaj jedinstveni audio vizualni spektakl stiglo je 50 kamiona s opremom. Za postavljanje i fiksiranje same pozornice koristi se 38 000 litara vode, a za vrijeme trajanja koncerta, za izgradnju zida koji je dio scenografije, koristit će se 500 posebno dizajniranih cigli. Osim puno pirotehnike koja pojačava vizualni dojam, nad stadionom će preletjeti maketa aviona.

 

Dječji zbor splitske glazbene škole Josipa Hatzea će zajedno s Roger Watersom izvesti dio pjesme Another Brick in The Wall, part 2.

 

Pretpostavlja se da će ovogodišnja stadionska turneja rušiti vlastite rekorde koji su postavljeni tokom prethodne turneje po arenama. Pink Floydov album THE WALL je jedan od najutjecajnijih albuma u povijesti rock glazbe, a trenutno aktualna Roger Watersova turneja je jedna od najvećih i najzahtjevnijih pothvata u glazbenoj koncertnoj industriji.


Posebni zahtjevi: voda, crno vino, med i čaj

 

Roger Waters uživa u ljepotama hrvatskog Jadrana i grada Splita. Za vrijeme njegovog boravka u Splitu bit će mu ponuđene delicije iz Jadranskog mora. Gradom se vozi u Volkswagenovom Touraregu. Osim hrvatskih domaćih specijaliteta, posebni zahtjev bila je voda marke Evian, dijetna Coca Cola, kvalitetno crno vino, svježi korijen đumbira, med i čaj. U garderobi na stadionu ga očekuje elegantni ambijent s crnim foteljama i puno biljaka.

 

Ulaznice

 

Još uvijek ima ulaznica za veliki koncert koncerta Rogera Watersa, The Wall koji će se sutra (23.7.2013.) održati na stadionu Poljud u Splitu! Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima sistema Eventim te online na www.eventim.hr. Također, na sam dan koncerta, radit ce blagajna stadiona Poljud.

 

Cijene ulaznica kreću se od 500 kn za VIP lože, 300 kn za FAN PIT, 100 do 280 kn za travnjake, 100 do 320 kn za sjedenje.

 

Na sam dan koncerta, zbog velikog broja posjetioca, svim građanima i turistima se savjetuje korištenje prometnica (i parkirališnih mjesta) koje nisu u neposrednoj blizini stadiona Poljud. Također svim posjetiocima koncerta se savjetuje da na mjesto održavanja (stadion Poljud) dođu na vrijeme kako bi se izbjegle velike gužve pri samom ulazu na stadion.

 

Spektakl THE WALL Rogera Watersa počinje točno u 20:45. Nema predgrupe.

 

Hrvatska ima veliku priliku vidjeti Rogera Watersa po drugi puta. Remek djelo Rogera Watresa jedinstveni je tip stadionskog koncerta obzirom da uključuje mega produkciju, te je spoj rock koncerta i umjetničkog performansa.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal