Ponedjeljak, 27 Svi 2013 17:27

Počinje izgradnja Aquaparka u Dugopolju, imat će grijanje na plin, umjetnu rijeku i akvarij (VIDEO)

Počinje izgradnja Aquaparka u Dugopolju, imat će grijanje na plin, umjetnu rijeku i akvarij (VIDEO) Screenshot: Slobodna Dalmacija

Dugo najavljivana izgradnja dugopoljskog Aquaparka napokon počinje u srijedu, jer je tvrtka Margaritum ishodila sve potrebne dozvole za obavljanje radova vrijednih 220 milijuna kuna, javlja Dalmacija News. Radove će financirati mađarski investicijski fond.

Aquapark će se prostirati na 12 tisuća metara četvornih, imat će umjetnu rijeku, vodene kanale s valovima i više tobogana, a u drugoj fazi radova predviđena je izgradnja akvarija.

 

Za srijedu su najavljeni pripremni radovi u sklopu prve faze projekta, a prema procjenama potrajat će dvadesetak dana.


Pripremni radovi predstavljaju 80 posto ukupnog projekta, a potom bi se trebalo pristupiti izgradnji parka. Prokurist firme Margaritum, Ivan Mihaljević procjenjuje da bi, ako ih posluže vremenski uvjeti, park trebao biti završen najkasnije za godinu dana.

 

Mihaljević je otkrio za Dalmacija News da su u tijeku geodetski radovi i označavanje gradilišta, a da je naredni korak mjerenje magistralnog vodovoda, nakon čega će se parcela budućeg Aquaparka spojiti na oborinsku kanalizaciju retenzije "Kožnjak", a potom i na LNG terminal. Dodao je da će Aquapark biti spojen i na plinovod pa će imati grijanje na plin.

 

- U odnosu na stari projekt povećan je broj atrakcija, bazena i tobogana. Uglavnom je riječ o montažnim elementima, osim glavne zgrade koja je fiksna - objasnio je Mihaljević.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal