Nedjelja, 21 Travanj 2013 16:58

Ovo su najbolji hrvatski restorani

Ovo su najbolji hrvatski restorani Screenshot: Google Images

Proglašenje pobjednika velike gastro akcije 'Dobri restorani' održano je u subotu, u sklopu Zagreb Wine Gourmet Weekenda, u Kaptol centru.

Najboljim hrvatskim restoranom proglašen je Bistro Apetit, vlasnika Sanje i Christiana Cabaliera.

 

- Dobro pogađa konceptom „kuhanja za publiku", a ne za gastrokritičare. Bistro, jednostavna internacionalna hrana i dobri domaći sastojci te vrata otvorena svim gostima razbili su Zagrepčanima strah od otmjenih restorana. Elegantno mjesto, nenametljivo uređeno i s fantastičnim pogledom, a opet, nimalo pretenciozno - stoji u pojašnjenju žirija.

 

U izboru 100 najboljih nacionalnih restorana, izabrani su najbolji po hrvatskim regijama. Glasačku bazu činili su odabrani poznavatelji gastro scene, ugostitelji, vinari, novinari i biznismeni.

 

Lista se stvara po metodologiji San Pellegrino Best Restaurants, najrelevantnijeg svjetskog odabira koji je u posljednjih nekoliko godina postao iznimno popularan, a sama akcija 'Dobri restorani' zajednički je projekt magazina Nedjeljnog Jutarnjeg, Dobra hrana i tvrtke Vinart Saše Špiranca, poznatog hrvatskog enologa s bogatim međunarodnim sudačkim iskustvom, piše Slobodna Dalmacija.

 

Pobjednici po kategorijama u izboru Dobri restorani 2013. su:

 

Najbolji restoran Slavonije i Podunavlja - Restoran Waldinger, Osijek
Najbolji restoran središnje Hrvatske - Restoran Mala hiža, Mačkovec
Najbolji restoran grada Zagreba - Restoran Bistro Apetit
Najbolji restoran Istre i Kvarnera - Restoran Batelina, Banjole
Najbolji restoran Dalmacije – Restoran Pelegrini, Šibenik
Restoran Prijatelj Vina (nagrada restoranu koji posebnu pažnju pridaje odnosu prema vinu) – Restoran Dubravkin put, Zagreb
Najbolji restoran Hrvatske – Restoran Bistro Apetit

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal