Petak, 24 Svi 2013 14:40

Multimedijska izložba ´Ja – građanin EU-a´ otvorena u Splitu od 22.-25. svibnja 2013.

Šef Delegacije EU-a u RH, veleposlanik Paul Vandoren i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader otvorili su danas u Splitu multimedijsku izložbu "Ja - građanin EU-a".

„Ovdje smo kako bismo građanima Splita i okolice što više približili Europsku uniju", rekao je šef Delegacije Paul Vandoren na otvaranju izložbe te istaknuo važnost informiranja građana o Europskoj uniji diljem Hrvatske ne samo u Zagrebu.

 

Župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader naglasio je da je Europska unija velika šansa za Republiku Hrvatsku te zahvalio Delegaciji što je odabrala Split za postavljanje izložbe.

 

Izložbu "Ja - građanin EU-a" organizira Delegacija EU-a u Republici Hrvatskoj povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju kao i Europske godine građana 2013. Izložba je već održana u Zagrebu tijekom Europskog tjedna, a nakon Splita izložba će se održati i u Osijeku (Trg Ante Starčevića) od 5. do 8. lipnja te u Rijeci (Korzo) od 12. do16. lipnja 2013.

 

Za vrijeme trajanja izložbe do 25. svibnja, posjetitelji će imati priliku informirati se na jednostavan i zanimljiv način o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji, a svi posjetitelji imaju priliku sudjelovati u nagradnoj igri kojom mogu osvojiti četverodnevno putovanje u Bruxelles za dvije osobe u prvom tjednu hrvatskog članstva u EU-u (4.-7. srpnja).

Medijski partneri izložbe "Ja - građanin EU-a" su Radio Dalmacija, Radio Soundset, Radio Osijek i Radio Rijeka.

 

Tijekom boravka u Splitu, veleposlanik Vandoren je održao i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Splitu vezano za koristi i prilike koje će biti dostupne hrvatskim građanima nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal