Nedjelja, 07 Veljača 2021 18:05

Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini

Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini izvor:skole.hr

Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove je godine objavilo Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

 

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv otvoren je od 2. veljače do 4. ožujka 2021. godine.Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024., Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.Kako bi udovoljila uvjetima natječaja, kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Ministarstva, u dijelu Aktualni javni pozivi. Pitanja vezana za javni poziv mogu se postavljati u roku 10 dana od dana objave Javnog poziva na e-adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Odgovori na pitanja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva u roku sedam dana od završetka roka za postavljanje pitanja. Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv je otvoren od 2. veljače do 4. ožujka 2021. godine. 

 

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal