Hrvatska

Četvrtak, 06 Srpanj 2023 07:14

Hrvatska pošta podigla radnicima plaće za 25%

U razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25%. Nakon što je prošle godina plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno.

'Hrvatska pošta u potpunosti je svjesna kako je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika. Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima', poručuju.

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

'Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika', rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Izvor: dalmatinskiportal

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia motors Prizmić

Untitled