Hrvatska

Utorak, 28 Svi 2024 12:22

Hrvatska pošta novčano nagrađuje - Dodatna nagrada od 1200 €

Hrvatska pošta novčano nagrađuje - Dodatna nagrada od 1200 € Foto: hrvatska.posta.hr
Brojne tvrtke na različite načine pokušavaju privući nove radnike i zadržati postojeće

Završne pripreme za predstojeću turističku sezonu u punom su jeku, a jedan od ključnih izazova za brojne uslužne djelatnosti i poslodavce jest pitanje radne snage. Već sad znamo da će i ove ljetne mjesece obilježiti nedostatak radnika i njihova fluktuacija. Izazov je to koji utječe na čitavo gospodarstvo, a na njega nisu imune ni velike tvrtke koje na sve načine pokušavaju privući radnike. Jedna od domaćih tvrtki koja uvodi sve više benefita za radnike je i Hrvatska pošta s kojom smo provjerili što su sve poduzeli kako bi održali stabilnost poslovanja. 

S najvećom maloprodajnom mrežom koju čini 1016 poštanskih ureda te s gotovo 9000 radnika, Pošta je prisutna u svim krajevima Hrvatske. No gospodarske promjene i novi, nepovoljni trendovi na tržištu rada potaknuli su fluktuaciju radnika koja nije zaobišla ni Hrvatsku poštu, te je u protekle dvije godine već dva puta povećala primanja radnika. 

„Hrvatska pošta je u specifičnoj situaciji zato što većina radnika radi na operativnim radnim mjestima, prije svega kao poštari, operateri u poštanskim uredima, vozači i radnici u sortirnici. Svjesni smo da su najbolji odgovori na izazove na tržištu rada, i to pogotovo za operativna radna mjesta, poboljšanje materijalnih prava radnika te poticanje ugodnog radnog okruženja izgradnjom pozitivne kompanijske kulture“, ističu iz Pošte. Zbog toga su Uprava Hrvatske pošte i predstavnici sindikata u srpnju 2023. dogovorili 25-postotni rast plaća za sve radnike Hrvatske pošte, i to u tri faze. U ožujku je provedena zadnja faza povećanja plaće. To je nastavak poboljšanja materijalnih prava naših radnika koje smo počeli još 2022. kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%. 

Kako bi osigurali kontinuitet poslovanja tijekom ljetne sezone, u Pošti su uveli i dodatnu nagradu od 1200 eura za poštare i vozače koji u tvrtki ostanu do kraja godine, a u sustavu su najkasnije od lipnja. Upravo je za ta radna mjesta detektirana najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem, stoga je ova nagrada još jedan način zadržavanja postojećih radnika i privlačenja novih. S obzirom na to da je Hrvatska ljetna turistička destinacija, Hrvatska pošta kao najveći poslodavac u Hrvatskoj u ljetnoj sezoni preraspodjelom radnih aktivnosti i programima poput „Kopno-more“ internim resursima odgovara na izazove u manjku radne snage u pojedinim, posebno jadranskim područjima.

Iz Hrvatske pošte također ističu da se radnicima godišnje isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, i to za Uskrs, Božić i u obliku regresa. Usto, svaki radnik ima godišnje ciljeve i prema godišnjoj ocjeni dobiva i naknadu na kraju godine vezanu uz svoju učinkovitost. 

Pošta osim u radnike ulaže i znatna sredstva u razvoj održivog poslovanja te u nove tehnologije, a to je vidljivo i na našim ulicama. Sve više poštara obavlja dostavu pomoću električnih vozila, a u poštanskoj floti možemo vidjeti električne bicikle, četverocikle, furgone i kombije. S više od 420 vozila na alternativni pogon, Hrvatska pošta ima najveći zeleni vozni park u Hrvatskoj. Tijekom prošle godine poštari su prešli pet milijuna zelenih kilometara čime su štetne emisije manje za više od 870 tona CO2. 

I korisnici mogu sudjelovati u smanjenju štetnih emisija korištenjem paketomata, zelenog dostavnog kanala koji je sve popularniji način za preuzimanje i slanje paketa. „U mreži Hrvatske pošte je 300 paketomata koji se nalaze i na pojedinim otocima, a korisnici svoj paket mogu poslati ili preuzeti od 0 do 24 sata svih sedam dana u tjednu. U svim većim gradovima paketi se u paketomate isporučuju već sljedeći radni dan, a ovakav način dostave prilagođen je svim životnim stilovima“, zaključuju iz Hrvatske pošte. 

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia motors Prizmić

Untitled