Hrvatska

Nedjelja, 16 Lipanj 2024 08:06

Belgijanac Mark u Dalmaciji živi 23 godine: "Pogledajte oko sebe i bit će vam jasno zašto sam ostao"

Belgijanac Mark u Dalmaciji živi 23 godine: "Pogledajte oko sebe i bit će vam jasno zašto sam ostao" Foto: dalmacijadanas.hr

Mark Geurts u Podstrani živi posljednje 23 godine. Izgleda i živi kao pravi Dalmatinac, a hrvatski jezik doveo je na zavidnu razinu. Jedrenjem se bavi cijeli život, a jedan posjet Dalmaciji 2000. godine potpuno je promijenio njegov pogled na svijet i u Dalmaciji je odlučio ostati do kraja života, javlja dalmacijadanas.

Mark i njegova divna supruga Kristel svoju obitelj podižu u Podstrani i ničim se ne razlikuju od svih ostalih mještana. Belgija im, kažu, ne nedostaje. Ni zime u Dalmaciji, tvrde, nisu depresivne. Zimi se odmaraju od napornih turističkih sezona i uživaju u miru.

Roditelji ih posjećuju

Odluka jednog Belgijanca da se preseli u Hrvatsku 2000. godine bila je u najmanju ruku neobična. Prvo je stigao Mark, a on je zatim otišao po svoju mladu u Belgiju.

"Roditelji su nam rekli da nismo normalni, a sad su kod nas u posjeti svake godine", govori Mark.

"Zašto ste otišli iz Belgije  i došli tu u doba kad je Hrvatska tek izašla iz rata?", pitamo ga oprezno, budući da nam je otkrio da je u Hrvatsku stigao 2000. godine.

"Pa, pogledajte oko sebe i sve će vam biti jasno", govori nam i pokazuje prema moru.

Ljubav na prvi pogled, uostalom, uopće ne treba objašnjavati.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia motors Prizmić

Untitled