Srijeda, 29 Svi 2013 14:50

Vježba evakuacije i spašavanja i rolobiciklijada OŠ Strožanac 2013 (FOTO)

Vježba evakuacije i spašavanja i rolobiciklijada OŠ Strožanac 2013 (FOTO) Enes Buljan

Dana 27.05 2013 u 11.30 sati na inicijativu Vijeća roditelja i uz podršku Općine Podstrana i djelatnika OŠ Strožanac na školskom igralištu već treću godinu održana je akcija pod nazivom "Rolo-biciklijada". Cilj je bio usavršavanje prometne kulture te upoznavanje djece s opasnostima u prometu kojima su svakodnevno izložena.


Također je održana vježba evakuacije i spašavanja djelatnika i učenika osnovne škole.Cilj vježbe bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Strožanac, te provjera osposobljenosti djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija. Promatrala se i provjeravala brzina i učinkovitost same evakuacije iz zgrade kako bi u slučaju stvarne potrebe (potres, požar, olujno nevrijeme, tehničko-tehnoloških nesreća) bilo moguće brzo i učinkovito postupanje. Temeljom uočenih nedostataka biti će ažuriran postojeći Plana evakuacije i spašavanja.

 

Preko razglasa oglašena je obavijest o evakuaciji prema unaprijed dogovorenom protokolu. Učenici su uz pratnju ravnateljice škole, izvršili vježbu evakuacije i spašavanja prema predviđenim pravcima evakuacije iz tri smjera, na zborno mjesto školskog igrališta.


Pripadnici Prometne policije Split i DVD-a Podstrana pokazali su učenicima na koji način treba djelovati u kriznim situacijama.Također su pokazali i svoju opremu a ekipa Crvenog križa OŠ Strožanac prikazale su vježbu u pružanju prve pomoći unesrećenima.


Zatim je održano natjecanje u rolanju i vožnji bicikla uz obveznu zaštitnu opremu.


Na taj način roditelji su željeli pokazati i naučiti djecu kako mogu smanjiti nesreće u prometu i sami se zaštititi. Natjecanje je prošlo u veselom duhu, a veliko bodrenje natjecatelji su dobili od svojih prijatelja s tribina, ravnateljice škole, nastavnika i roditelja.

 

ENES BULJAN , prof.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE