Srijeda, 06 Ožujak 2013 18:21

Rok prošao, ponuda za Petrićevo nema!

28. veljače bio je posljedni dan roka za predaju partnerskih ponuda za Sportsko trgovačko stambenog centra "Petrićevo" i, kako saznajemo - u ništa, da se izrazimo alkarskim riječnikom.

Naime, kako nam je rekao načelnik Tomasović, šest strana je bilo zainteresirano za partnerstvo u projektu, i to uglavnom trgovački lanci. No, nitko od zainteresiranih ponudu nije poslao.

 

Ipak, akcija je urodila makar jalovim plodom - u direktnom kontaktu s zainteresiranim stranama, općinsko vodstvo došlo je, kako kažu, do zaključka što u konceptu i projektu treba mijenjati. Štoviše, već su u kontaktu s projektantom, čiju ponudu očekuju.

 

Dakle, više-manje natrag na crtaću ploču. Potrebno je izmjeniti projekt, dozvolu za izmjenu i ponudbenu dokumentaciju treba odobriti općinsko vijeće, nakon što se projekt izmjeni, treba ishoditi izmjenjenu lokacijsku dozvolu. Tada će općina, kaže Tomasović, opet krenuti u traženje suinvestitora. Dodaje kako su na dobrom putu, i da njihova vizija ima šansi za realizaciju.

 

Kamen temeljac za Petrićevo, čini se, nećemo dočekati u skorije vrijeme. Iako smo se nadali da će općinsko traženje partnera uroditi plodom i da ćemo svjedočiti buci teške mehanizacije narenih mjeseci, čini se da će poslu prionuti jedino - projektant. Opet. Nisam stručnjak, no, ono malo što se razumijem u 'bizmis' i građevinu, govori mi da je inače dobro prvo znati točno što graditi (gorespomenuti koncept), znati tko su potencijalni partneri, kontaktirati ih i razgovarati o projektu, te tek tada krenuti u izradu projekta, dokumentacije, objaviti natječaj itd.

 

S druge strane, možda se i varam i nemam pojma, možda je ovo baš pravi način. Bilo kako bilo, mislim da je mještanima bitnije da se nešto konačno izgradi, a ne koliko će ga puta crtati isponova. I, tko zna, možda će već slijedeće godine KK Mislav igrati drugoligaške utakmice u dvorani Petrićeva...

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama