Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 07:44

Prvenstvo svita u lovu liganja u organizaciji DŠR Strožanac i RC Barka

Sudjelovanje 43 ekipe od po dva člana, od toga njih 26 sa prijavljenim ulovom, 165 izvučenih glavonošaca ukupne težine od 18.596 grama - rezime je drugog Prvenstva svita u lovu liganja iz barke koje se održalo u splitskom akvatoriju u organizaciji DŠR Strožanac i RC Barka.


Nakon četiri sata lova, onog drucanja iz ruke ili pak štapom skosavica iz usidrene barke u lovnoj zoni od Strožanca prema splitskom Žnanju te južno prema Braču, najboljim su se sakupljači ukusnih trofeja pokazali ribolovci iz Stobreča Nikola Roščić i Slobodan Bešlić koji su na svojim krunicama imali 22 primjerka ukupne težine od 2226 grama.

 

Druga pozicija pripala je ocu i sinu Borisu i Dinu Majiću iz postranskog kluba Porat koji su u 25 komada liganja imali 2140 grama težine, dok se bronca piše Tončiju Spaiji iz Strožanca koji je lovio sam i sa 14 komada uknjižio 1608 grama.

 

Što se tiče najvećeg primjerka imao ga je domicilni dvojac Milan Mandić i Siniša Brakus od 458 grama, no umijeće je bilo uhvatiti najmanju lignju. To je za rukom, odnosno skosavicom pošlo Zvonku Škelji i Petru Bilobrku čiji je jedan od osam ulovljenih primjeraka težio nevjerojatno nedostatnih - 12 grama!

 

"I to je umijeće imati najmanju! Ulovili smo osam liganja težine ukupne 1012 grama od kojih je 294 grama imala najveća, te ovih 12 grama ona "mića"" našalio se Bilobrk, inače direktor poduzeća Lovrinac, piše Slobodna.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama