Srijeda, 29 Svi 2013 14:32

Podstrana: Zoran Jurišić izvještava o ostvarenoj koalicija HSP-a s HDZ, HČSP, HSS, i HSP AS-om.

Hrvatska stranka Prava Podstrana želi izvjestiti žitelje Podstrane o postignutom koalicijskom dogovoru s koalicijom stranaka HDZ, HČSP, HSS i HSP AS za Općinsko vijeće općine Podstrana. S dva osvojena vijećnička mandata HSP-a će sudjelovati u radu Općinskog vijeća, podržavajući gornju navedenu koaliciju. desnice i desnog centra..

Zašto smo prihvatili ovu postizbornu koaliciju!

 

HSP Podstrana je žiteljima naše općine ponudila predizborni program, u kojem je inzistirala, prije svega, na pokretanju gospodarstva, programu zapošljavanja i samozapošljavanja naših mještana, te smanjenju komunalnih općinskih davanja, a posebno smanjenju komunalnog doprinosa za nelegalno izgrađene objekte u našoj općini.

 

Prije donošenja . odluke naš pregovarački tim je iznio svoje zahtjeve i programske smjernice predstavnicima koalicije HDZ, HČSP, HSS, i HSP AS, te kandidacijske liste Darija Radovića i Mirana Tomasovića. I jednima, i drugima, postavljeni su isti prijedlozi i pitanja, te smo tražili njihova pismena očitovanja, o svakom pojedinom zahtjevu..

 

Dana 27. svibnja održan je sastanak Izvršnog odbora HSP Podstrana, pročitani odgovori i zaključeno je da je koalicijska lista stranaka prihvatila sve naše zaključke uz smanjenje komunalnog dopinosa za nelegalne objekte u iznosu od 60%, te komunalne naknade u iznosu od 50 %. Posebno je naglašeno da će HSP Podstrana sudjelovati u svim projektima koje Općinsko vijeće donese i realizira. Čak je i predloženo nekoliko stvari koje nismo ni tražili. Kandidacijska lista Darija Radovića nas je izvijestila da prihvaća naše zahtjeve, da su oni opravdani, ali da o nekim navedenim točkama želi nanovo pregovarati. Stav HSP-a Podstrana je bio da se ne ide u drugi krug pregovora, već da se o očitovanjima odmah ide na javno glasovanje. Većinom glasova od 13 za, 4 protiv i 2 suzdržana, prihvaćena je koalicija sa koalicijom navedenih stranaka. Sve ovo ostvareno je u demokratskom ozračju, uz iznošenje različitih prijedloga i obrazloženja.

 

Posebno zahvaljujemo gosp. Mirku Čondiću, predsjedniku županijske skupštine HSP-a Splitsko-dalmatinske županije i Ivanu Gudiću glavnom tajniku HSP-a, osobama koji su svojom predanošću i radom podigli HSP iz pepela i ostvarili u kratkom vremenu veličanstven uspjeh u splitsko-dalmatinskoj županiji, koji su svojom nazočnošću, savjetima i sugestijama aktivno sudjelovali na našem sastanku, čime im ja u svoje ime, i u ime svih članova HSP Podstrana od srca zahvaljujem.

 

Također se nadam da će ostvarena koalicija u Općinskom vijeću, ostvariti značajan napredak u razvoju Podstrane, da će naši žitelji njenim radom biti zadovoljni, a ostvarenim rezultatima znatno poboljšani uvjeti života i standard naših mještana. I da će voditi briga o običnom čovjeku koji danas jedva spaja kraj s krajem, čovjeku kojemu će Općina i općinske službe biti otvorene za ostvarivanje svih njegovih zakonskih i Ustavnih prava.

 

S poštovanje, Zoran Jurišić, predsjednik HSP Podstrana

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama