Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 23:03

OŠ Strožanac: Projekt "Judo u škole"

Nakon što je projekt "Judo u školama" predstavljen u riječkoj OŠ Dolac, OŠ Dr. Franjo Tuđman – Beli Manastir i OŠ AG Matoš – Vinkovci članovi Judo kluba Tempo Podstrana predstavili su projekt u Osnovnoj školi Strožanac. Na taj način, Osnovna škola Strožanac je prva škola u Splitsko dalmatinskoj županiji u kojoj je predstavljen ovaj projekt.

Naime, projekt "Judo u škole" osmišljen je u međusobnoj suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog judo saveza te Svjetske judo federacije, a namjenjen je učenicima osnovnih škola. Neki od ciljevi projekta su razvoj zdravog načina života i društvenih vještina, uključivanje djece školske dobi u sustavan trenažni rad i stjecanje navike redovitog bavljenja sportom, sprječavanje nasilja među djecom i promoviranje ideje i pokreta olimpizma.

 

„Judo je vrijedan jer pomaže djeci da više cijene sebe, svoje prijatelje, učitelje i svoje roditelje. Djeca se kroz judo uče kako pobjeđivati, ali i gubiti, što im pomaže da postanu uspješni i bolji ljudi što će koristiti cijeloj zajednici," kaže ministar Jovanović

 

U periodu od 10. do 21. listopada, u sklopu nastave tjelesne i zdravstvene kulture, izvršena je prezentacija aktivnosti judo sporta čime su učenicima prikazane osnovne tehnike bacanja i zahvata držanja, a većina su se odvažila i okušala u istima.

 

U slijedećem periodu se očekuju daljnje aktivnosti projekta, između ostalog, podizanje materijalnih uvjeta školske sportske dvorane (strunjače), organiziran rad s učenicima ove škole, stvaranje školske momčadi koja će nastupati na školskim natjecanjima, promoviranje pozitivnih vrednota sporta kao i fair playa te prevencija vršnjačkog nasilja.

 

Veselimo se daljnjem sudjelovanju!

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama