Srijeda, 30 Siječanj 2013 11:52

Vrijeme idealno, ali inspektori još nisu stigli na Žut

Nakon novinskih napisa o bespravnoj gradnji na otoku Žutu, gdje je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić podigao šest objekata s temeljima, čeličnim nosivim stupovima i krovištem, zanimanje za njegov graditeljski zahvat na zaštićenom području pokazao je i Odjel za gospodarski kriminalitet Policijske uprave šibensko-kninske.

Šibenski policajci nastoje utvrditi sve okolnosti i doći do kontakta sa svjedocima, na temelju čega će procijeniti postoji li dovoljno elemenata za pokretanje kaznene prijave.

 

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anita Mrak-Taritaš je prije petnaestak dana najavila da će na otok Žut poslati inspektore čim to dopuste vremenski uvjeti. Na cijelom kornatskom otočju i obližnjem Žutu vrijeme se odavno smirilo, ali unatoč tome što je "zabonacalo", inspektori još nisu obišli neobične građevine. Glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Đurđica Čočić potvrdila je u utorak da inspektori još nisu bili na Žutu.

 

- Ne, nisu, ali će ovih dana otići na Žut. Kada obave nadzor, priopćenjem ćemo obavijestiti javnost o tome što su tamo zatekli, rekla nam je glasnogovornica Čočić.

 

Umjesto građevinskih inspektora, teren su obišli ljudi iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima županije jer se Žut nalazi pod zaštitom kao područje značajnih krajobraza.

 

- Mi smo bili na licu mjesta, obavili smo nadzor i postupak će sada ići dalje svojim tijekom, kaže ravnateljica Anita Babačić-Ajduk. Upitali smo je što su zatekli na Žutu.

 

- Vidjeli smo podignute konstrukcije, kaže Babačić-Ajduk, po kojoj najvjerojatnije slijedi prijava građevinskoj inspekciji. Po neslužbenim informacijama, koje nismo uspjeli potvrditi, Mudrinić je pokrenuo demontažu vlastitih objekata, što ne bi trebalo biti posebno iznenađenje. On je, naime, već najavio kako će objekti biti uklonjeni "ako iz bilo kojeg razloga ne dobiju dozvolu".

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal