Srijeda, 06 Ožujak 2013 11:16

Višesatna drama u Rakovici završila tragično: Muškarac počinio samoubojstvo

Prava drama satima se odvijala u Jelovom Klancu kraj Rakovice, nedaleko od Plitvičkih jezera. Muškarac se zabarikadirao u prizemlju obiteljske kuće i ispalio nekoliko hitaca. Srećom, nitko nije bio ozlijeđen. Na mjesto događaja su uz policiju stigli i specijalci iz antiterorističke jedinice Lučko.

Kako doznajemo iz policije, nešto iza 21 sat, kriza je završila. Muškarac je pronađen mrtav, a prema neslužbenim informacijama počinio je samoubojstvo. Njegova sestra, koja je do samog kraja bila s njim u kući dobrovoljno, nije ozlijeđena.

 

"Vatrena" svađa s bratom

 

Cijela drama je počela još u ranim popodnevnim satima. Iz PU karlovačke za Index su kazali kako su dojavu o obiteljskom nasilju zaprimili u 13.49 sati. Iz još neutvrđenih razloga, muškarac je prvo iz vatrenog oružja navodno pucao na svog brata, čija obitelj živi u istoj obiteljskoj kući.

 

Iz PU karlovačke su Indexu potvrdili da su razgovarali s bratom naoružanog muškarca, ali o motivima i razlozima koji su doveli do cijele drame zasad ne žele detaljnije govoriti.

Sestra bila s njim u kući, ali nije taoc

 

U kući se uz naoružanog muškarca nalazila i ženska osoba, njegova sestra. Iako je kolala informacija o tome kako je sestru zatočio kao taoca, s mjesta događaja policija je izvijestila kako to nije točno i kako je sestra dobrovoljno bila u kući uz brata.

 

Iz policije su demantirali napise pojedinih medija o tome kako je riječ o bivšem branitelju te kako je riječ o osobi koja je od ranije poznata policiji. Kažu, nagađanja nisu točna.

 

U policiji su nam potvrdili da je muškarac ispalio nekoliko hitaca, ali kažu kako od njihova dolaska na mjesto događaja nije pucao u nikog određenog, niti prema policiji.

 

Policijski pregovori s naoružanim muškarcem trajali su satima. Nažalost, muškarac se na kraju ubio.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2021 Podstrana portal