Srijeda, 17 Travanj 2013 13:58

Uskoro brza cesta Kaštel Stari - Plano

Uskoro brza cesta Kaštel Stari - Plano Screenshot: Google Images

Da, i to se dogodilo. Nekoliko godina nakon što su počeli radovi, koji su nekoliko puta prekidani, konačno je završena druga poddionica brze ceste kroz Kaštela, od Kaštel Starog do Planog u dužini od oko 4,2 kilometra. Kako su nam potvrdili iz Hrvatskih cesta, koje su investitor izgradnje ove prometnice, cesta će biti puštena u promet u sljedećih desetak dana, dakle do kraja travnja.


Izgradnja i završetak ove druge poddionice kasni više od tri godine, kako zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i otkupa zemljišta, tako zbog problema u koje je zapao prvi izvođač radova, splitski "Konstruktor". Nakon što je "Konstruktoru" blokiran račun, mehanizacija te tvrtke i radna snaga povukli su se s gradilišta koje je više od godinu dana zjapilo prazno.

 

Prije nekoliko mjeseci nadležno Ministarstvo prometa i Hrvatske ceste kaštelansku su dionicu uvrstili među prioritete i odabrali novog izvođača radova, koji posljednje dane obavlja završne radove.

 

Postavljena je javna rasvjeta između dvaju prometnih trakova, uređeni su nogostupi i pristupni putovi za okolna mjesta, sve pristupne ceste i spojnice sa starom kaštelanskom cestom te dva nadvožnjaka − jedan u Rudinama i drugi pokraj "Kaštelanskih staklenika". Završeno je i hortikulturno uređenje.

 

A sada prema Gomilici

 

Nakon puštanja u promet druge poddionice, trebala bi se nastaviti izgradnja treće, one od Kaštel Staroga do Kaštel Gomilice. Dobar dio zemljišta već je otkupljen, a kako smo doznali, manji dio valja otkupiti na području Kaštel Kambelovca.

 

Ovih dana privodi se kraju i ugradnja crpki za odvodnju oborinskih voda u pothodniku u Kaštel Štafiliću, koji je cijele ove zime plivao pod vodom. Radovi se, kako nam je kazano u Hrvatskim cestama, provode u skladu s projektnom dokumentacijom i građevinskom dozvolom.

 

Na naš upit kad se nastavljaju radovi na trećoj poddionici, iz Hrvatskih cesta nisu nam poslali odgovor, no Kaštelani očekuju mehanizaciju što prije kako bi cijela dionica napokon bila završena. A trebala je biti davnih dana, još 2007. godine.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal