Subota, 03 Kolovoz 2013 15:01

Uhićen 24-godišnjak zbog podmetanja četiri požara u Ljubitovici kraj Trogira

U petak je u mjestu Ljubitovica, na trogirskom području uhićen 24-godišnjak zbog sumnje da je podmetao požare i time počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, čl.215. Kaznenog zakona, izvejstila je policija.

Naime, od 11. srpnja do 2. kolovoza ove godine na području Ljubitovice zabilježen je veći broj požara za koja su postojale osnove sumnje da su podmetnuti.

 

Uzimajući u obzir da je i u 2012. na istom području zabilježen znatan broj požara za koja se također sumnjalo da su podmetnuti, djelatnici Policijske postaje Trogir zajedno sa djelatnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Trogira, Segeta i Marine organizirali su zasjedu sa ciljem hvatanja počinitelja. Jučer, neposredno nakon izbijanja požara i u neposrednoj blizini jednog od požara, 24-godišnjak je zatečen od strane policijskog službenika i vatrogasca.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak namjerno izazvao četiri požara na navedenom području, dok će daljnjim kriminalističkim istraživanjem biti utvrđena njegova povezanost sa ostalim požarima.

 

Napominjemo, da je zahvaljujući efikasnoj intervenciji vatrogasaca i brzini gašenja ovih požara izbjegnuta veća materijalna šteta, ali i moguće druge posljedice, stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal