Subota, 06 Srpanj 2013 13:33

Totalni kaos u Hrvatskoj: Pseudoznanost i šarlatanstvo na proslavi Teslinog rođendana

Razlika između znanosti i pseudoznanosti u Hrvatskoj nepoznanica je mnogim ljudima, onima sa i onima bez znanja fizike.

Kako i u svijetu, tako i u Hrvatskoj postoje ljudi koji se organiziraju u razne udruge s ciljem promoviranja nekih ideja koje se kose s modernim znanstvenim spoznajama ili nastoje određene pojave i osobe prikazati u svjetlu svojih iluzija.

 

Budući da se bliži 10. srpnja, dan rođenja Nikole Tesle, udruga imena 'Nikola Tesla - Genij za budućnost' organizira trodnevnu proslavu njegovog 157. rođendana.

 

Cijeli događaj nazvan je 'Tesla&friends2013', a pod pokroviteljstvom je predsjednika dr. Ive Josipovića, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore - komore Zagreb.

 

A onda šok

 

Zanimalo nas je o čemu se točno radi te posjetili njihove internet stranice - i tada je uslijedio šok! Naime, dovoljno je 5 sekundi surfanja stranicom da se dođe do zaključka kako je riječ o jednoj hard-core pseudoznanostvenoj udruzi koja uz blagoslov predsjednika organizira obilježavanje Teslinog rođendana!

 

Događaj je to kojeg će uveličati akademik Vladimir Paar, koji za znanost tvrdi da je puna dogmi, a slučaj Galileo povijesni falsifikat, Davor Pavuna, fizičar koji priča o međugalaktičkim federacijama i kvantnim teleportacijama Zlatka Sudca te javnosti nepoznati "neovisni istraživač iz Beograda" Goran Marjanović koji proučava bosanske piramide i 'nehercijanske Tesline valove'.

 

Udruga piše o orgonskoj energiji kao pojmovima novijeg datuma (energije koja postoji samo u mašti nekih ljudi) te HAARP sustavu kojeg financira američka Vlada.

 

Performans koji će se održati na dan Teslinog rođendana organizirala je, između ostalih, iscjeliteljica zvukom.

 

No nije samo ovaj događaj znak da je razlika između znanosti i pseudoznanosti u Hrvatskoj nepoznata. U Tehničkom muzeju nedavno smo imali prilike slušati predavanje o Tesli Velimira Abramovića, poznatog kao teoretičara zavjera, pisca o ezoterijskim društvima i HAARP-u.

 

Velimir Abramović također je i počasni član gore spomenute udruge, no nije jedini. Tu su još i Davor Pavuna, Velimir Srića, sveučilišni profesor, Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Mirela Holy, zastupnica Hrvatskog sabora, Davor Bernardić, fizičar i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba te mnogi drugi.

 

Obilježavanje Teslinog rođendana u Hrvatskoj tako će proći u najmanje znanstvenom i tehničkom tonu, a uz zvuke iscjeliteljske glazbe. I uz blagoslov predsjednika.

 

Cudaprirode.com

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal