Subota, 03 Kolovoz 2013 15:38

Teška nesreća kraj Drniša: U sudaru vlaka i autobusa više ozlijeđenih

Jutros oko 8.30 sati kraj Drniša je došlo do teške prometne nesreće.

Na željezničkom prijelazu između mjesta Badanj i Siverić došlo je do sudara vlaka i autobusa u kojem je više ljudi ozlijeđeno. Dvije ozlijeđene osobe u životnoj su opasnosti. Iako su prve informacije govorile o tome kako je u nesreći i jedna osoba poginula, to su iz policije demantirali.

 

"Na pružnom prijelazu u Jabuci između Badnja i Siverića putnički vlak koji je prometovao na relaciji Knin-Drniš je naletio na autobus koji je prometovao na relaciji Drniš-Knin. Prema do sada utvrđenom 13 osoba je ozlijeđeno, od kojih su dvije osobe smrtno ugrožene. Na licu mjesta se obavlja očevid", rekla je Marica Kosor iz šibensko-kninske policije.

 

Neslužbeno, na mjestu nesreće sustav signalizacije bio je oštećen od prometne nesreće. Dan ranije oštećen je semafor koji je bio spojen na rampu, a rampa se nije dizala ni spuštala, niti je postojala signalizacija.

 

"Vezano uz prometnu nesreću u Drnišu, sinoć im je dojavljeno da signalizacija ne radi, ništa nisu poduzeli i jutros nakon tragičnog događaja se izmotavaju i govore da nisu znali, pitajte ih za audio zapise jučerašnjeg dana. Ova nesreća se mogla izbjeći! Na žalost stradalih i oštećenih, ponovno smo svjedočili tragediji", rečeno je za Index.

 

Promet prugom i D33 u prekidu

 

"Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D33 kod pružnog prijelaza u Siveriću. Obilazak: Knin-Vrbnik-Oklaj-Drniš", izvijestili su iz HAK-a.

 

"Danas, 3. kolovoza 2013., u 8.27 sati na pruzi Knin-Perković-Split između kolodvora Drniš i Kosovo, na željezničko-cestovnom prijelazu Jabuka, pod putnički vlak br. 5803 koji je vozio na relaciji Knin-Perković-Šibenik podletio je autobus. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je sedam putnika iz autobusa i dva putnika iz vlaka. Uzroci nesreće se utvrđuju. Sve mjerodavne ekipe su na terenu. Očevid obavljaju policijski službenici PU šibensko-kninske PP Drniš. Pruga je za promet zatvorena do daljnjega", izvijestili su jutros iz HŽ Infrastrukture.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal