Ponedjeljak, 04 Veljača 2013 10:49

Snijeg i bura otežava posao HGSS-u : Spašavali pothlađene izletnike na dinari i Kamešnici

Ovog vikenda snježno nevrijeme iznenadilo je mnoge izletnike na području Dinare i Kamešnice, ali i mještane koji su boravili na tom području na kojem ima veliki broj kućica za odmor. U pokušaju povratka u dolinu sa svojim vozilima, oni su ostali u planini zameteni u snježnim zapusima i blokirani pa su zbog velike hladnoće i noći koja se približavala uputili poziv u pomoć HGSS-u. Prvi poziv došao je s Dinare jučer u 10 sati. Radilo se o zarobljenom autu sa četvero izletnika u snježnom smetu na području Ravnog Vrdova koje se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine, javlja HGSS.

U akciju spašavanja žurno su upućena dva terenska vozila s pet pripadnika Obavještajne točke Sinj i Stanice Split. Dolaskom na teren utvrđeno je da je vozilo nemoguće izvući zbog prevelikog snijega te je odlučeno da se unesrećeni što prije utople i evakuiraju prema Sinju. Sva četvorica su mlađe životne dobi i osim malo pothlađenosti i dezorijentacije ozbiljnih ozljeda nisu imali. Akcija je okončana oko 13 sati.

 

U međuvremenu su došle još dvije dojave pa su spasitelji imali pune ruke posla. Jedna s područja Kamešnice o također zametenom automobilu s troje zarobljenih, te sa Dinare gdje se radilo o sedmorici zarobljenih i ugroženih. Ove akcije su završene do 19 sati.

 

Međutim, ubrzo je došla i četvrta dojava o bolesniku kojeg treba spustiti također s područja Dubovih vrata. U pomoć je upućena i ralica kako bi olakšala stanje na terenu. Ova akcija je još u tijeku, ali se očekuje da će i ona brzo i uspješno biti okončana.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal